Občina Trbovlje z naložbami v prometno varnost otrok, ki obiskujejo vrtec, nadaljuje tudi letos. V lanskem letu so uredili varno pot pri enoti Barbara, letos pa bodo to storili tudi pri enoti Pikapolonica.

Občina Trbovlje je v preteklih letih uredila varno šolsko pot za šolarje OŠ Ivana Cankarja od Mercatorja do Zavarovalnice Triglav, rekonstruirala križišče pri OŠ Trbovlje, ki je sedaj varnejše in bolj pregledno, zarisala talne označbe na Majcnovi cesti in pri OŠ Tončke Čeč.

Z zarisom varnih poti želijo nadaljevati tudi v okolici enot Vrtca Trbovlje. »Občina Trbovlje se zaveda, da otroci spadajo med najranljivejše udeležence v prometu in ravno zato je v zadnjih letih izvedla številne ukrepe, s katerimi želijo izboljšati varnost najmlajših udeležencev v prometu,« so zapisali v sporočilu za javnost na Občini Trbovlje.

Varna pot bo zarisana z modro barvo. Na novo bodo zarisana parkirišča ter intervencijska pot, ob uvozu na levi strani bo na novo urejeno tudi makadamsko parkirišče. Na spodnjem parkirišču bodo za lažje parkiranje zarisali črte. Uredili bodo tudi ekološki otok. Dela bodo pričeli v tem tednu in končali do sredine avgusta.

Savus

Foto: Občina Trbovlje


 

Prejšnji članekNov mladinski oddelek
Naslednji članekAndrej Brumen Čop: Rajski pogoji