sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

V Zagorju začeli pripravo toplih obrokov za šolarje

Na podlagi okrožnice Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so se tudi zagorske osnovne šole in Občina Zagorje ob Savi dogovorile, da v času šolanja na daljavo  zagotovijo brezplačne tople obroke za osnovnošolce in dijake, ki so upravičeni do subvencioniranih kosil. Kosila so začeli deliti danes.

V Osnovni šoli Ivana Skvarče v Zagorju, kjer imajo centralno kuhinjo za pripravo toplih obrokov za zagorske osnovne šole, so prvi dan priprave obrokov skuhali 40 kosil za osnovnošolce in 3 kosila za dijake srednjih šol. Toliko otrok oziroma njihovih staršev je namreč za danes izrazilo potrebo po koriščenju brezplačnih toplih obrokov.

Tople obroke bodo v Zagorju za upravičene učence in dijake zagotavljali do preklica šolanja na daljavo. Starši osnovnošolcev, upravičenih do brezplačnega toplega obroka, lahko dnevno (do 8. ure zjutraj) ali tedensko naročijo ali odjavijo kosila za učence osnovnih šol preko aplikacij ali šolskih elektronskih pošt, kamor tudi sicer javljajo potrebo po obrokih.

Dijaki pa lahko (po predhodni oddaji prijave na šole, ki jo obiskujejo in po ugotovljeni upravičenosti do brezplačnega kosila), kosila dnevno (do 8. ure zjutraj) ali tedensko naročijo ali odjavijo na e naslov centralne kuhinje Osnovne šole Ivana Skvarče: prehrana@os-iskvarce.si, kjer se bodo dogovorili tudi glede možne lokacije za prevzem kosila.

Obroke bodo učenci in dijaki na dogovorjeni lokaciji, vsak delovni dan lahko prevzeli med 12. in 13. uro. V centralni kuhinji so poskrbeli za primerno embalažo, v kateri je mogoče odnesti obrok.

Savus

Foto: OŠ Ivana Skvarče

 

Isti avtor