četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

V Zagorju napihal 0,91 mg/l

Za zasavskimi policisti je dogajanja poln pretekli vikend in minuli teden. Obravnavali so kar deset manjših prometnih nesreč in štiri primere kršitev javnega reda in miru. Ustavili so dva alko voznika in enega drogiranega. Rekorder je v Zagorju napihal 0,91 mg/l izdihanega zraka. Posredovali so zaradi poškodovanja tuje stvari (štirikrat), nasilja v družini (dvakrat), velike tatvine,. Dvakrat zaradi tatvine denarnice, spletne goljufije, goljufije pri prodaji nerabljenih stvari, spora med vrstniki, preprečevanja dokazovanja odstranitve mejnika, odstranili so neeksplodirano ubojno sredstvo.


PP Hrastnik

V petek popoldan so policiste obvestili o kršitvi javnega reda in miru v Suhadolu. Policisti še zbirajo obvestila.

V nedeljo v večernih urah so jih obvestili o besednem sporu med vrstniki. Sledi poročilo na center za socialno delo.

V torek so jih obvestili o spletni goljufiji. Neznanec je preko spletnega omrežja kontaktiral oškodovanca, ki je prodajaln predmet. Neznanec mu je z namenom urejanja pošiljanja poslal lažno spletno stran, v katero je oškodovanec vpisal svoje podatke in podatke bančne kartice, nakar ga je oškodoval za več kot 200 evrov.

V sredo zjutraj so bili obveščeni o razgrajanju občana, ki je poškodoval lastnino na železnici. Sledi kazenska ovadba.

Obravnavali so nesrečo, v kateri je neznani voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in trčil v parkirano tovorno vozilo in podrl znak. S kraja je odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke.

Obravnavali so tatvino denarnice, ki jo je oškodovanec pozabil na strehi vozila.

V četrtek so patruljo obvestili o poškodovanju in kršitvi javnega reda in miru, o katerem še zbirajo obvestila.


PP Trbovlje

V petek v dopoldanskem času je na parkirišču v Trbovljah prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil neznani voznik, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi o tem obvestil oškodovanca ali policijo.

V soboto v dopoldanskem času so policiste obvestili o nesreči pri delu na območju Trbovelj. Občanka je padla pri košnji in se poškodovala. Pomoč so ji nudili zdravstveni delavci.

Prejeli so prijavo občanke o goljufiji pri prodaji rabljenih stvari.

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega avtomobila trčil v psa. Pes je bil zaradi trka poškodovan, prav tako je na vozilu nastala manjša materialna škoda. Zaradi kršitve določil zakona o zaščiti živali so lastniku psa izdali plačilni nalog.

V torek so obravnavali dve prometni nesreči z majhno materialno škodo, udeležencema so izdali obvestilo o odstopu od nadaljnjega ogleda

Obravnavali so dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari, neznani storilec je poškodoval parkirani vozili.

V sredo so obravnavali dve prometni nesreči na parkirnem prostoru, povzročitelj po trku v parkirano vozilo ni nudil podatkov lastniku.

V trgovini je neznani storilec izkoristil nepozornost občanke in iz njenega nahrbtnika ukradel denarnico, v kateri je imela 50 evrov gotovine.

V četrtek so policiste obvestili o prometni nesreči na parkirnem prostoru, povzročitelj po trku v parkirano vozilo ni nudil podatkov lastniku.

Pri kontroli prometa so policisti ustavili voznika, opravili so preizkus z elektronskim alkotestom, rezultat je bil 0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Ustavili so voznika, ki so mu po potrjenem hitrem testu na prisotnost prepovedanih drog odredili strokovni pregled. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo, sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Med delom so policisti pred gostinskim lokalom naleteli na pretep dveh občanov. Pri kršitvi javnega reda in miru se eden izmed kršiteljev ni umiril in je s kršitvijo nadaljeval, zaradi česar so ga policisti pridržali. Uvedli so prekrškovni postopek.


PP Zagorje ob Savi

V petek so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari – laka na osebnem vozilu v Zagorju ob Savi.

Obravnavali so kaznivo dejanje preprečevanje dokazovanja, ki se nanaša na odstranitev mejnika. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Obravnavali so trčenje v divjad na območju Zagorja.

Ustavili so voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0.91 mg/l). Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na sodišče.

Obravnavali so kaznivo dejanje nasilja v družini.


PP Litija

V soboto so obravnavali nesrečo pri delu v naselju Litija. Poškodovano osebo so z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v ZD.

Obravnavali so prometno nesrečo na relaciji Mali vrh-Leskovc, kjer sta trčila voznik in voznica osebnega vozila. Nastala je majhna materialna škoda, policisti so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.

Obravnavali so prijavo suma kaznivega dejanja velike tatvine, ki je bilo storjeno na Bogenšperku.

V nedeljo so policiste obvestili o najdbi neeksplodiranega ubojnega sredstva, ki po vsej verjetnosti izhaja iz 2. svetovne vojne. Policisti so kraj zavarovali, delavci Devnus pa so poskrbeli za uničenje.

Obravnavali so prijavo suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, ki je bilo storjeno v naselju Velika Kostrevnica.

V nedeljo so obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja nasilja v družini. Izrekli so ukrep prepovedi približevanja.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor