V nedeljo, 13. februarja, je Karate klub Tiger Velenje organiziral 16. Mednarodni karate turnir “Pokal Nestla Žganka”.

Karate klub Trbovlje so na tekmovanju zastopali: Emma Kastelic, Lana Herman, Lara Dolanc, Lučka Jazbec, Gloria Žagar, Arman Hozanovič, Anej Hrušovar, Tian Ovnič, Nik Mrgole, Daniel Haralovič in Ažbe Gorjup. Vodila sta jih trenerja Patricija Bukovinski in Edin Salkič.

Najprej so nastopil kataši. Pri malčkih je bronasto medaljo osvojil Arman Hozanovič. Arman je nastopil tudi v starejši kategoriji dečkov in tudi tam osvojil medaljo, sicer srebrno, bronasti je bil Anej Hrušovar.

Pri dekletih je Emma Kastelic osvojila tretje mesto pri mlajših kadetinjah. V katah ekipno sta obe ekipi osvojili medalji. Fantje v postavi Anej Hrušovar, Arman Hozanovič in Tian Ovnič so bili srebrni, dekleta Emma Kastelic, Lara Dolanc in Lučka Jazbec pa bronasta.

V športnih borbah sta bronasti medalji pri mlajših kadetih osvojila Nik Mrgole do 50 kilogramov in Daniel Haralovič nad 55 kilogramov.

Ob koncu tekmovanja sta bila trenerja zadovoljna z nastopi mladih trboveljskih tekmovalcev, ki so se iz Velenja vrnili z osmimi medaljami.

JS

Foto: Karate klub Trbovlje