V občini Sveta Ana

Člani Društva upokojencev Zagorje ob Savi so se pretekli teden odpravili na izlet v Slovenske gorice. Kaj vse so videli in doživeli, sta v prispevku zapisala Ivan in Olga Kos.

V četrtek, 21. aprila, smo se z avtobusom odpeljali v Slovenske gorice. Prvi postanek smo imeli na izletniški kmetiji Šenveter na Dražen Vrhu v občini Sveta Ana, kjer so nam postregli s kmečko malico.

Potem smo se odpeljali v Zgornji Dražen Vrh, kjer smo si v Methansovi hiši – hiši zgodb, ogledali etnološko zbirko in umetniško galerijo. V kleti smo degustirali vina iz izletniške kmetije Šenveter. Od tam nas je pot vodila mimo Kaprolovega dvorca, Hansonovega mlina, skozi naselje Trate, kjer je grad Cmurek – muzej norosti, mimo mejnega prehoda Trate – Cmurek in se ustavili v Zgornjem Konjišču pri ribiškem domu.

Sprehodili smo se do “Očeta panonskih hrastov” in ribnikov. Sledila je vožnja do Naselja Sladki Vrh, kjer smo se z brodom peljali čez reko Muro in nazaj. Potem smo se odpeljali na Zgornjo Velko, kjer smo si ogledali cerkev Marije Snežne in imeli krajši postanek ob lipah kralja Petra in kralja Aleksandra. Izlet smo zaključili na izletniški kmetiji Šenveter na kosilu in se družili ob dobri kapljici.

Ivan in Olga Kos

Foto: Ivan in Olga Kos