ponedeljek, 22 julija, 2024

Iz te kategorije

V neurju močno poškodovana hiša

Tudi občina Laško je ena tistih, ki so jo že nekajkrat prizadela neurja in povzročila veliko gmotno škodo. Tako je bilo tudi 29. in 30. julija letos, ko je divjalo neurje in klestila toča.

Natančne ocene škode sicer na Občini Laško še nimajo, saj še vedno zbirajo prijave oškodovancev. Tisti, ki so imeli škodo na kmetijskih zemljiščih, uničene objekte, delno škodo na objektih ali na gradbeno-inženirski infrastrukturi, lahko občini škodo prijavijo najkasneje do 21. avgusta.

Škodo v gozdovih ocenjuje Zavod za gozdove Slovenije, na vodotokih Direkcija RS za vode, na kulturni dediščini Zavod za varstvo kulturne dediščine, v gospodarstvu Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter na državnih cestah Direkcija RS za infrastrukturo.

Zadnje neurje pa je močno poškodovalo tudi stanovanjsko hišo v Radobljah, kjer živi štiričlanska družina z dvema otrokoma. Statik je objekt že pregledal, svoje mnenje bo dal tudi geolog, aktivirali pa so tudi štab CZ Laško. Pristojne službe bodo ugotavljale, ali je stanovanjski objekt še primeren za bivanje in sanacijo.

Savus                               

Foto: Občina Laško

Isti avtor