Prva je na oder stopila skupina Artenigma. Litijska zasedba je zbranim, ki jih je divja glasba zvabila pod oder, zaigrali nekaj priredb svetovno znanih skladb, predstavili pa so se tudi s svojimi avtorskimi pesmimi. Nasledili so jih Baby Octopus, skupina, ki povečini prihaja iz Trbovelj. Po nekaj začetnih težavah z ozvočenjem se je cel nastop odvil gladko. Kot zadnja izmed predskupin so publiki, ki je bila tedaj že mnogo bolj številna, zaigrali Folk idoli.

Vrhunec večera se je zgodil, ko so ob približno enajstih zvečer nastopili Mi2. Ti v Zasavju, kot je povedal njihov »front-man« Tone Kregar, ne igrajo pogosto. »Je pa to dodatna motivacija, da se potrudiš«, je zaupal. Dogodek je iz organizacijskega vidika izpolnil njihova pričakovanja, malo manj po pričakovanjih pa je bil obisk dogodka. »Pričakovali smo več ljudi, a vseeno je bila energija super,« je še povedal.

Zadovoljstvo nad organizacijo je bilo prisotno tudi med predskupinami. Barbi Osolnik, ena izmed dveh pevk skupine Artenigma, je pohvalila dejstvo, da je bilo na dogodku »poskrbljeno za vse«. »Pohvalno, da se v Zasavju dogajajo takšne stvari,« je povedal Gašper Škrabar, kitarist skupine Baby Octopus.

Dogodek je po odhodu Mi2 počasi izzvenel v ritmih Folk idolov, ki so se okrog polnoči vrnili na oder. Organizatorje je čakalo še nekaj ur pospravljanja, obiskovalci pa so peš ali z avtobusom odpravili proti Zagorju.

MD

 

Prejšnji članekČast in oblast – prvi maj
Naslednji članekZdravilni dotik očeta