V petek, 8. septembra, je potekal posebni Jamatlon. Ta je bil organiziran v sklopu teambuildinga trboveljskega visoko-tehnološkega podjetja Dewesoft. V jamo so se podali tudi zaposleni iz Dewesoftovih podružnic in partnerskih firm iz vsega sveta. Med drugim so se v jami družili jamatlonci iz naslednjih držav: Francija, Italija, Poljska, ZDA, Indija, Kitajska, Hong Kong, Nemčija in Turčija.

Visokotehnološki Dewesoft je 8. septembra organiziral teambuilding za zaposlene in poslovne partnerje, ki sodelujejo s podjetjem. Odločili so se, da svojim zaposlenim omogočijo pravo knapovsko izkušnjo.

Kar 29 ekip in 140 udeležencev se je podalo na 5 kilometrov dolg oviratlon po zapuščenih rudniških rovih. Dr. Jure Knez, predsednik in ustanovitelj Dewesofta, je ob prihodu iz rudniškega rova povedal: »Na Jamatlonu sem bil že večkrat in zelo sem vesel, da so se ga tokrat udeležili tudi moji sodelavci in kolegi iz sorodnih firm vsega sveta.«

Na vprašanje, če se mu zdi Jamatlon dobra izbira za teambulding, je odgovoril: »Takšne aktivnosti so vedno odlična izbira za teambuilding, vsi so zelo zadovoljni. Pogosto je kdo od mojih sodelavcev pritožuje, da ima naporno delo, jaz pa ga peljem čez jamo, da vidi, kako so včasih delali rudarji in potem se ne pritožuje več. Gre za dogodek, ki ga je v Zasavju potrebno ohranjati in upam, da Jamatlon poteka še vrsto let.«

Jacky Wang, ki dela za Dewesoftovo podružnico na Kitajskem in se je prvič udeležil Jamatlona, je izjavil: »Zdi se mi odlična izkušnja za druženje in za tkanje vezi med sodelavci. Vsekakor bom priporočal udeležbo na Jamatlonu tudi mojim kolegom iz Kitajske. Zdi se mi odlična izkušnja, sploh za poletne dni, ko je v jami prijetnih 13°C.« Wang je prejel tudi priznanje Krajcnga za najbolj udeleženca, ki je prišel na jamatlon iz najbolj oddaljenega kraja.

Sicer pa so podelili tudi druga priznanja. Priznanje Herc šafla za najbolj srčno ekipo so prejeli Hitri in drzni, priznanje Dritl kumarati za najbolj tovariško ekipo Dolenjskih 5, priznanje Ohter prtija za najbolj izviren naslov ekipe Tjevčki, priznanje Fultrefer luzerji za ekipo, ki se je najbolj približala povprečnemu času vseh ekip pa ekipa Vega szi brki. V metu bata škornja rikverc v kuolmkišto je bil najboljši Žiga Benko (Mački). Priznanje Luftrajder za najbolj simpatičnega udeleženca je prejel Rok Žurga (Pero duplikati), priznanje Jamska kura za najbolj simpatično udeleženko Aleksandra Fabjančič (Blondi), priznanje Hoznšajzerka za najbolj prestrašeno jamatlonko je šlo v roke Marije Ivaniš (Bogomoljke), priznanje Hoznšajzer za moškega prestrašenca pa v roke Klemna Škode (Dolenjskih 5). Priznanja so podeljevali dr. Jure Knez in Andrej Orožen iz Dewesofta in Urban Berger iz RTH.

Savus

Foto: Luka Knez/Dewesoft, Savus