četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

V Hrastniku so streljali

Hrastniško častniško združenje že več let uspešno tekmuje v Mednarodni strelski ligi Alpe – Adria. V zadnjih nekaj letih pa so tudi organizator enega od kol te strelske lige, v kateri tekmujejo s pištolami in z revolverji velikega kalibra.

V soboto, 8. junija 2024, je potekalo strelsko tekmovanje na našem strelskem poligonu – VI. kolo Mednarodno strelske lige Alpe – Adria. Tekmovanja se je udeležilo 97 tekmovalcev v kategoriji pištola  (26 ekip in posameznikov iz 14 strelskih društev) in 90 tekmovalcev v kategoriji revolver (24 ekip in posameznikov iz 14 strelskih društev). V kategoriji pištola je s 192 krogi zmagal Iztok Kajzer iz SD Policist, najboljši ekipni rezultat pa je dosegla ekipa št. 2 iz SD Policist. V kategoriji revolver je s 196 krogi zmagal Bojan Fras iz SD Proarmis, najboljši ekipni rezultat pa je dosegla ekipa št.1 iz SD Policist.

Najboljši naš član je bil v kategoriji pištola Gregor Koritnik, ki je s 180 krogi med posamezniki zasedel 38. mesto. Ekipa ZSČ Hrastnik 2 v sestavi Franc Grom, Ana Koritnik in Bojan Kajtna pa je zasedla 20. mesto.

V kategoriji revolver je Gregor Koritnik s 184 krogi med posamezniki zasedel 28. mesto; ekipa ZSČ Hrastnik 1 v sestavi Gregor Koritnik, Jani Žitnik in Gorazd Hafner pa je zasedla 16. mesto.

Posebno je potrebno pohvaliti 20-člansko organizacijsko ekipo našega združenja pod vodstvom Rudija Senčarja, vodje strelske sekcije OZSČ Hrastnik, ki je v dneh pred tekmovanjem zelo uspešno izvedla vse potrebne priprave, ter odlično opravljala svoje delo, da je strelsko tekmovanje potekalo organizirano, pravočasno, varno in pravilno ter poskrbela za dobro počutje tekmovalcev tako med kot tudi po zaključenem strelskem tekmovanju.

Strelsko tekmovanje sta popestrila tudi  pripadnika Slovenske vojske iz 20. pehotnega polka iz Celja, ki sta prisotnim predstavila orožje, ki ga vojaki uporabljajo v pehotnem oddelku. Naslednje kolo strelske lige A-A bo 22. junija v Dobrovniku. Tudi tega tekmovanju se bomo udeležili z dvema ekipama.

Jani Zore

Foto: OZSČ Hrastnik


 

Isti avtor