sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

V Galeriji Medija spet na ogled slike

Ob rahljanju ukrepov, povezanih z epidemijo, so svoja vrata odprle tudi kulturne ustanove in galerije. Tako s v Zagorju odprli Galerijo Medija, ki gosti likovne ustvarjalce ekstempora ArtKum.

Zadnji vikend avgusta 2019 so udeleženci ekstempora ArtKum svoja dela povezali s stoto obletnico rojstva režiserja Franceta Štiglica. Sodelovali so: Lojze Adamlje iz Ljubljane, Bogdan Barovič iz Trbovelj, Nina Gole iz Krmelja, Jure Crnkovič iz Zagorja, Vida Praznik iz Šentjerneja, Ines Zgonc iz Mirne, Nevenka Flajs iz Krmelja, Robi Hiršel iz Radeč, Stanka Bantan iz Hrastnika, Milan Razboršek z Izlak, Janez Pelko iz Škofje Loke, Janez Mišo Knez iz Ljubljane, Jože Potokar Cvrčo iz Trbovelj, Severina Trošt Šprogar iz Trbovelj, Miha Erič iz Ljubljane, Eva Forstnerič iz Ljubljane, Stanka Golob iz Grahovega ob Bači, Bojan Dremelj iz Loke pri Zidanem Mostu in Maja Pogačnik z

Dunaja. Predsednik društva za umetnost ArtKum Zoran Cvar pa je izpeljal celotno organizacijo dogodka.

Razstava je na ogled od 18. maja do 18. junija 2020, pri obisku pa še vedno veljajo priporočila obiskovalcem glede omejitev medsebojnih stikov.

Vukašin Šobot

Foto: Vukašin Šobot

Isti avtor