Občinski svet Občine Zagorje ob Savi je v aprilu sprejel sklep o določitvi dveh območij kratkotrajnega parkiranja oz. dveh modrih con. Modra cona bo označena ob mestni in pri stavbi Uprave Občine Zagorje ob Savi in Upravne enote.

Pravilo modre cone bo veljalo za delavnike od ponedeljka do petka in sicer pri stavbi Uprave Občine Zagorje ob Savi in Upravne enote (na naslovu Cesta 9. avgusta 5) med 8. in 15. uro in ob mestni ploščadi (nasproti objekta Zdravstveni dom Zagorje ob Savi) med 6. in 13. uro. V modri coni sme parkiranje trajati neprekinjeno največ dve uri. Po izteku dovoljenega časa dveh ur mora voznik vozilo odpeljati z modre cone. Ob sobotah, nedeljah ter na dela proste praznike je parkiranje časovno neomejeno oz. pravilo modre cone ne velja. Parkiranje je brezplačno.

Parkirna mesta v modri coni so ločena od vozišča s talno označbo modre barve in s prometno signalizacijo oz. tablami ob vstopu in izstopu z modre cone. V modro cono spadajo tudi javna parkirna mesta za invalide in polnilnice za električna vozila.

Voznik mora pri parkiranju v modri coni označiti natančen čas prihoda na vidnem mestu v vozilu, npr. s parkirno uro, odloženo na armaturni plošči.

 

»Modra cona bo omogočila več prostih parkirišč, zato hvala za vašo strpnost in razumevanje,« so še zapisali v sporočilu za javnost na Občini Zagorje ob Savi.

Savus

Foto: arhiv Savus