Policisti so pretekli vikend posredovali zaradi manjših prometnih nesreč. Kolesar se je vinjen zvrnil čez zaščitno ograjo. Policisti so obravnavali še dva pijana motorista in enega voznika osebnega avta. Trikrat so posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru. V Bobnu so tatovi vlomili v hišo, odneslin sef, zlatnino, denar in dve novi vzmetnici.


PP Hrastnik

V soboto so v Bobnu obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Neznanec je v vlomil stanovanjsko hišo in iz notranjosti odnesel sef in več kosov zlatnine,  nekaj gotovine in dve novi vzmetnici. Nastalo je za okoli 6000 evrov materialne škode.

V nedeljo so policisti ustavili voznika motorja zaradi vožnje brez varnostne čelade. Med postopkom so ugotovili, da voznik nima vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,27 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdali so mu plačilni nalog, zasegli motorno kolo, spisali bodo še obdolžilni predlog.

Na Kalu je prišlo do prometne nesreče, ko je kolesar peljal iz smeri Kala proti Hrastniku in zaradi vožnje preblizu desnega roba zapeljal s cestišča in padel preko ograde v gozd. Pri tem se je lahko telesno poškodoval. Kolesar je vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal 0,63 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Čaka ga prekrškovni postopek.


PP Zagorje ob Savi

V petek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

V soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Policisti so obravnavali mladoletnega voznika kolesa z motorjem, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli. Čaka ga še obdolžilni predlog na sodišče.

Policisti so posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru. Kršitelja so pridržali in mu izdali plačilni nalog.

Policiste so obvestili, da je neznana osebe z motornim kolesom poškodovala na novo preplaščeno igrišče. Dejanje še preiskujejo.

Obvestili so jih o glasni glasbi, vendar kršitve niso zaznali.

V nedeljo so policisti obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola. Napisali bodo obdolžilni predlog na pristojno sodišče.


PP Trbovlje

V petek so obravnavali poškodovanje laka na osebnem vozilu.

Na parkirnem prostoru je neznani voznik trčil v parkirano vozilo, po trčenju pa kraj zapustil brez nudenja podatkov oškodovancu. Pri trčenju je na parkiranem vozilu nastala materialna škoda, ki znaša približno 150 evrov.

V soboto je na parkirnem prostoru je neznani voznik trčil v parkirano vozilo, po trčenju pa kraj zapustil brez nudenja podatkov oškodovancu. Pri trčenju je na parkiranem vozilu nastala materialna škoda, ki znaša približno 500 evrov.

V večernem času so policiste obvestili o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu. Neznani kršitelj je prijavitelja udaril in mu povzročil lahke telesne poškodbe. Policisti zadevo še preiskujejo.


Savus

Foto: arhiv Savus