sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

52. Lučkin memorial

Na trboveljskem bazenu se je v soboto, 27. junija, odvilo plavalno tekmovanje Lučkin Memorial. Nastopili so plavalci iz šestnajstih slovenskih klubov in kluba iz Međimurja na Hrvaške.

V trboveljski “kopalnici” so že pripravili že 52. plavalno tekmovanje v spomin na preminulo odlično plavalko našega kluba Lučko Vodišek. V prelepem ambientu našega bazena so se v odlični organizaciji domačih članov kluba, za najboljše pomerili plavalci iz 16 slovenskih klubov in kluba Međimurje iz Hrvaške. Tekmovali so v kategoriji dečkov in deklic ter mlajših dečkov in mlajših deklic.

V dopoldanske delu, ki ga je otvorila podžupanja Vesna Jesih, so tekmovali starejši dečki in deklice, kjer so vidno vlogo odigrala domača dekleta. V popoldanskem delu pa so nastopili mlajši, pri katerih so nastopili tudi Rudarjevi najmlajši, tako imenovana naša bodočnost, ki so dokazali, da bo plavanje še nekaj časa doma v Trbovljah.

Dekletom, ki so poleg Taja Zupančiča nosilke uspehov kluba, sta se pridružila tudi dva plavalca Mihajlo Jašić in Tomaž Vozel, ki sta si s svojim znanjem tehnike prislužila nastop na Lučki izven konkurence in odlično opravila prvi test. Izven konkurence je nastopila tudi Teja Zore in v dveh nastopih popravila osebna rekorda, kar je bil tudi njen cilj. V konkurenci pa so plavale in krojile vrh naslednje plavalke: Mia Milinković, Inja Zupančič, Špela in Mojca Oberžan, Pia Zore ter Ariana Agrež. Največi uspeh sta dosegli Pia, ki je slavila na 200 hrbtno in 800 prosto, na 50 hrbtno pa je bila druga, ter Ariana, ki je suvereno slavila na 400 mešano.

Pravo borbenost je Ariana prikazala v najprestižnejši memorialni disciplini na 100 prosto, kjer je osvojila prvo mesto in s tem pokal pred drugouvrščeno Mineo Đešević iz Ilirije in Majo Cmrečnjak iz hrvaškega Međimurja. Medajlistka je postala tudi Mojca z osvojenima tretjima mestoma na 200 delfin in 400 mešano, kjer pa se je morala njena leto dni mlajša sestra Špela zadovoljiti s četrtima mestoma.

Solidna je bila tudi Inja, ki se je uvrstila na peto mesto v kategoriji 200 delfin ter na sedmo na 400 mešano. Za ekipni uspeh pa je poskrbela naša mešana štafeta, ki je osvojila drugo mesto za ekipo PK Ljubljana in pred ekipo Aqua, prav tako iz Ljubljane.

Odlično vlogo so odigrali domači plavalni delavci, saj so jim čestitke izrekali prav vsi sodelujoči. Zahvala velja vsem donatorjem in prijateljem plavanja, ki so pripomogli k res vrhunsko organizirani prireditvi. Tekmovanja se že to soboto nadaljujejo z Veroniko v Kamniku.

Darko Raušl

Foto: PK Trbovlje


 

Isti avtor