četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Uspešno DP trboveljskih karateistov

V nedeljo, 9. junija, je Karate Zveza Slovenije v Ljutomeru organizirala ekipno državno prvenstvo v katah in športnih borbah za vse starostne kategorije. Karate klub Trbovlje je nastopil z desetimi ekipami, ki so jih vodili trenerji Barbara Haberl, Blaž Hribovšek in Miha Kovačič. Vlogo sodnice je opravljala Aida Medić.

Prav vsem desetim ekipam se je uspelo uvrstiti na zmagovalni oder. V katah je nastopilo pet ekip. Naslova najboljših v Sloveniji so se veselile ekipe malčic Anea Felić, Ana Jazbec in Tara Vozel, dečkov v sestavi Arman Hozanović, Enej Strašek, Anej Zapotnik, mlajših kadetov Arman Hozanović, Anej Hrušovar, Tian Ovnič ter kadetov v postavi Klemen Bizjak, Tian Ovnič in Lan Vozel. Druge so bile kadetinje Lara Dolan, Lana Herman in Lučka Jazbec.

V športnih borbah je sledilo še pet medalj. Ekipni državni prvaki so postali dečki Arman Hozanović, Enej Strašek, Anej Zapotnik in mlajši člani Jure Krajnc ter Marko in Uroš Markuljević. Viceprvakinje Slovenije so postale malčice v postavi Anea Felić, Ana Jazbec in Tara Vozel in kadeti Daniel Haralović, Lan Vozel in Gal Očko kot posojen tekmovalec Shotokan karate kluba Oplotnica. Tretji so bili člani Jure Krajnc Jure, Marko in Uroš Markuljević ter Ervin Salkić. Din Muminović je kot posojen član nastopil za Karate klub Žalec, ekipa je ossvojila bronasto medaljo v borbah pri malčkih.

Ekipno državno prvenstvo smo zaključili na prvem mestu med 33 slovenskimi klubi. Vseh 10 ekip se je domov vrnilo z medaljami, kar šest jih je osvojilo naslov državnega prvaka!

Jernej Simerl

Foto: Karate klub Trbovlje


 

Isti avtor