sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Kar 53 novih vpisov v zlato knjigo v Zagorju

V Kulturnem centru Delavski dom Zagorje je bila v četrtek, 13. junija, že tradicionalna prireditev, na kateri so se najboljši učenci osnovnih šol in dijakinja Srednje šole Zagorje vpisali v zlato knjigo.

Zlato knjigo so na Občini Zagorje prvič odprli leta 1977, tako letos praznuje že 47 let. Do lanskega šolskega leta 2022/2023 je bilo vanjo vpisanih 1.900 zlatih imen, v šolskem letu 2023/2024 so dodali 53 novih, skupaj jih je tako danes vpisanih 1953.

Iz OŠ Ivana Kavčiča Izlake se je v zlato knjigo letos vpisalo 11 devetošolk in devetošolcev, ki te dni zaključujejo šolanje na osnovni šoli, iz OŠ Toneta Okrogarja 20, največ pa jih je bilo iz  OŠ Ivana Skvarče, saj se je v knjigo vpisalo 21 učenk in učencev. Iz Srednje šole Zagorje je na novo vpisana ena dijakinja zaključnega letnika.

Zbrane je najprej nagovoril župan Matjaž Švagan, ki je zlatim učenkam, učencem in dijakinji  med drugim povedal: »Danes se zapisujete v našo zgodovino in kot župan zagorske doline sem izjemno ponosen na vse, zato vam ob tej priložnosti izrekam svoj hvala. Hvala vsem, ki ste in boste tlakovali tudi našo pot v prihodnost. Za naše generacije je pomembno, da socialni čut mladih ostane, saj se moramo zavedati, da bo vsak dočakal svojo starost in zato potrebujemo trdno medgeneracijsko sodelovanje.« Med drugim jim je položil na srce, da naj, kamorkoli jih bo zanesla pot, nikoli ne pozabijo na svoje zagorske korenine in ostanejo ponosni na zagorsko dolino, kakor je ta danes ponosna na njih. Vsakemu posebej je po uvodnem nagovoru izročil darila. Tudi tokrat so zlati učenci dobili pisala z vgraviranim lastnim imenom in priimkom.

Za zabavni del je tokrat poskrbel glasbeni tandem Maraaya, nato pa so se nagrajenci posladkali še s torto.

Savus

Foto: Robi Verbajs


 

Isti avtor