Od 16. do 21. novembra v Dubaju v Združenih arabskih emiratih poteka Svetovno prvenstvo za člane in članice v karateju in para-karateju. Nastopa 1054 tekmovalk in tekmovalcev iz 117 držav, med njim tudi pet slovenskih tekmovalcev. Mesto v reprezentanci si je s svojimi rezultati zagotovila tudi Hrastničanka Urša Haberl, članica Karate kluba Trbovlje.

Urša Haberl je najprej nastopila v kategoriji do 50 kilogramov, kjer se je pomerilo 53 tekmovalk iz prav toliko držav. V prvem krogu je premagala dolgoletno rivalko Hrvatico Jeleno Pehar, evropsko in svetovno prvakinjo iz mlajših kategorij, kar z 10:0. Po točki, doseženi z ročnim udarcem, so v razmaku nekaj sekund sledili trije nožni udarci v glavo in borba se je končala z maksimalno možno razliko. V drugem krogu je bila boljša Italijanka Ermina Perfetto z rezultatom 6:1. Italijanka je tekmovanje zaključila v četrtfinalu, tako da je možnost repasaža splavala po vodi.

Tretji dan prvenstva je Urša skupaj z reprezentančnima kolegicama Tjašo Ristič in Kiti Smiljan nastopila še v športnih borbah ekipno, kjer so v prvem krogu izgubile proti Slovakinjam. Na prvi poziciji je začela Urša in izgubila z 1:0. Druga je na tatami stopila najizkušenejša Tjaša Ristič, ki je borbo končala z 0:0. Zadnja je nastopila Kiti Smiljan, ki je še nekaj sekund pred koncem borbe imela zmago v žepu in s tem uvrstitev med 32 ekip, vendar ji je trenutek nepazljivosti prinesel nožni udarec v glavo ter s tem poraz. Škoda.

»V klubu smo zadovoljni z nastopom Urše, saj ji je preskok iz mlajših kategorij v člansko uspel brez večjih težav. Na svojem debitantskem svetovnem članskem prvenstvu je zabeležila tudi svojo prvo zmago in to kar z 10:0. Verjamemo, da ji bo ta zmaga dala dodaten zagon za nadaljnje delo,« so ob uspehu zapisali v sporočilu za javnost v Karate klubu Trbovlje.

JS

Foto: arhiv Savus