Med 8. in 10. februarjem je v Aalborgu potekalo Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Pomerilo se je 1092 tekmovalk in tekmovalcev iz 51 držav. V posamezni kategoriji lahko na prvenstvu nastopa samo en predstavnik posamezne države, tako da gre sklepati, da so se na Danskem zbrali res najboljši karateisti stare celine. Slovenijo je v katah in športnih borbah zastopalo 19 reprezentantov. Med njimi so bili trije člani Karate kluba Trbovlje, in sicer Urša in Barbara Haberl ter Domen Zidar. Kot reprezentančni trener se je prvenstva udeležil glavni trener trboveljskega kluba Miha Kovačič.

Za odmeven rezultat je v kategoriji mlajših članic do 50 kilogramov poskrbela Urša Haberl. V prvih dveh krogih je zabeležila zmagi proti Čehinji in Slovakinji. V tretjem krogu je sledil poraz proti Italijanki, ki je pa v nadaljevanju z uvrstitvijo v finale omogočila Urši nastop v repasažu. V prvem repasažu je Urša Haberl premagala Škotinjo in se nato pomerila z Rusinjo za bronasto medaljo. Ves čas borbe je bila Haberlova aktivnejša, vendar je Rusinja 12 sekund pred koncem borbe dosegla točko in zmagala. Urša je tako osvojila peto mesto. Peta je bila že tudi na Evropskem prvenstvu leta 2016 na Cipru v kadetski kategoriji.

Pri mlajših članicah do 55 kilogramov je tekmovala Barbara Haberl, ki je izgubila prvo borbo proti Turkinji. Ko so Trboveljčani že upali na drugi repasaž, saj je Turkinja v nadaljevanju dosegla še dve zmagi, je sledil njen poraz v polfinalu in je tako možnost repasaža za Barbaro Haberl splavala po vodi. Domen Zidar je nastopil v kategoriji mladincev do 61 kilogramov in izgubil prvo borbo proti Ciprčanu.

Slovenska karate reprezentanca se s 46. Evropskega prvenstva za kadete, mladince in mlajše člane vrača z dvema petima mestoma, ki sta ga osvojila Urša Haberl in, še do nedavnega član Karate kluba Trbovlje, Stefan Joksimovič, v kategoriji mlajših članov nad 84 kilogramov.

JS

Foto: arhiv Karate kluba Trbovlje