14. kolo 3. SKL

KK Zagorje : KK Konjice 57:80

(17:21; 14:18; 13:22; 13:19)

KK Zagorje: Ambrož Kajtna 11, Primož Perko 1, Žan Kos 7, Matija Kosin, Urban Vozel, Gaj Krznarič, Martin Kosin 20, Jure Potrpin 3, Edin Husičić 3, Dejan Hutar 4, Martin Grešak 8.

KK Konjice: Jan Leskovar 2, Jure Marzidovšek 17, Mihajlo Benič, Andraž Trafela, Staš Grah 11, Matjaž Korez 20, Blaž Meglič 7, Jan Novak, Jakob Pučnik, Beno Pungartnik 19, Sandi Skrbinšek 4.

V zadnji tekmi prvega dela 3. SKL, 9. februarja, so člani KK Zagorje izgubili proti ekipi KK Slovenske Konjice. Kljub temu poraz ni bil usoden, kajti zmaga Vojnika nad Bistrico je bila dovolj, da je ekipa obstala v 3. SKL.

Večino prvega polčasa so navzoči spremljali izenačeno tekmo, kjer si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti. V zadnjih minutah druge četrtine pa so Konjičani po seriji zadetih metov prišli do prednosti 8 točk. Prednost so nato v zadnjih dveh četrtinah še povečali in se veselili zmage z rezultatom 57:80.

Kljub porazu je lahko članska ekipa Zagorja zadovoljna, kajti v premierni sezoni 3. SKL je uspela izpolniti cilj in si zagotoviti obstanek v ligi po rednem delu. Čeprav je ekipa trepetala do zadnjega kroga, je že med letom pokazala, da si zasluži igranje v 3. ligi. Z izjemo prvih treh ekip na lestvici se je z vsemi konkurenti kosala enakovredno, le pomanjkanje športne sreče je bil razlog, da se na koncu ni veselila večjega števila zmag.

Zaradi šolskih počitnic si bodo košarkarji vzeli krajši premor, nato pa nadaljujejo z drugim delom – ligo za razvrstitev. V Zagorje ponovno prihajajo ekipe Maribora, Konjic in Nazarij. Prav slednja bo v Športni dvorani Zagorje 16. marca prvi domači nasprotnik.

Tekst in foto: PK