četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Umrli štirje stanovalci Doma starejših

Čez vikend so umrli za posledicami koronavirusa in pridruženih bolezni še štirje stanovalci Doma starejših Hrastnik, so danes sporočili iz Občine Hrastnik.

Od petka do nedelje so v Hrastniku odvzeli 11 brisov, vsi so bili negativni. Vsa testiranja so opravili izven Doma starejših Hrastnik, v domu čez vikend novih testiranj niso opravljali.

»Žal moramo poročati o novih smrtnih primerih v domu: v petek je umrla ena oseba iz doma (v bolnišnici), v soboto dve (ena v bolnišnici, ena v domu) in v nedeljo še ena (v bolnišnici). Skupno so se poslovili štirje okuženi oskrbovanci doma,« so zapisali v izjavi za javnost na Občini Hrastnik.

Čez vikend pa so štiri zaposlene osebe ozdravele. Do danes je bilo v Domu starejših v Hrastniku okuženih 49 stanovalcev in 11 zaposlenih. Umrlo je 8 stanovalcev doma. Doslej je ozdravilo 6 zaposlenih in 3 stanovalci. Trenutno je aktivno okuženih še 38 stanovalcev in 5 zaposlenih.

Po poročanju sledilnika Covid-19, ki zajema podatke NIJZ in Ministrstva za zdravje, naj bi bilo sinoči ob 24. uri v Hrastniku samo 8 aktivno okuženih. Očitno so podatki povsem drugačni, kot jih imajo v Hrastniku in se nikakor ne skladajo s podatki Doma starejših in Občine Hrastnik. Zadnjo okužbo so v Hrastniku sicer zabeležili pred petimi dnevi.

Sledilnih poroča še, da sta v Trbovljah aktivno okuženi še dve osebi, prav tako v Litiji. V Zagorju ni okuženih. Zadnjo okužbo so v Zagorju zabeležili pred 24 dnevi, v Litiji pred devetimi, v Trbovljah pa pred petimi.

Savus

Foto: arhiv Savus

Previous article
Next article

Isti avtor