Čez vikend so umrli za posledicami koronavirusa in pridruženih bolezni še štirje stanovalci Doma starejših Hrastnik, so danes sporočili iz Občine Hrastnik.

Od petka do nedelje so v Hrastniku odvzeli 11 brisov, vsi so bili negativni. Vsa testiranja so opravili izven Doma starejših Hrastnik, v domu čez vikend novih testiranj niso opravljali.

»Žal moramo poročati o novih smrtnih primerih v domu: v petek je umrla ena oseba iz doma (v bolnišnici), v soboto dve (ena v bolnišnici, ena v domu) in v nedeljo še ena (v bolnišnici). Skupno so se poslovili štirje okuženi oskrbovanci doma,« so zapisali v izjavi za javnost na Občini Hrastnik.

Čez vikend pa so štiri zaposlene osebe ozdravele. Do danes je bilo v Domu starejših v Hrastniku okuženih 49 stanovalcev in 11 zaposlenih. Umrlo je 8 stanovalcev doma. Doslej je ozdravilo 6 zaposlenih in 3 stanovalci. Trenutno je aktivno okuženih še 38 stanovalcev in 5 zaposlenih.

Po poročanju sledilnika Covid-19, ki zajema podatke NIJZ in Ministrstva za zdravje, naj bi bilo sinoči ob 24. uri v Hrastniku samo 8 aktivno okuženih. Očitno so podatki povsem drugačni, kot jih imajo v Hrastniku in se nikakor ne skladajo s podatki Doma starejših in Občine Hrastnik. Zadnjo okužbo so v Hrastniku sicer zabeležili pred petimi dnevi.

Sledilnih poroča še, da sta v Trbovljah aktivno okuženi še dve osebi, prav tako v Litiji. V Zagorju ni okuženih. Zadnjo okužbo so v Zagorju zabeležili pred 24 dnevi, v Litiji pred devetimi, v Trbovljah pa pred petimi.

Savus

Foto: arhiv Savus