četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Roglič že zmaguje

Primož Roglič je zmagal tudi na tretji etapi dirke Tour de l’Ain 2020 na Grand Colombier. Tako je na triodnevni dirki, nekakšni pripravi na Tour de France, še drugič zmagal in odnesel tudi skupno zmago. Na nedeljski dirki je v vzponu pred ciljem za seboj suvereno pustil tudi lanskega zmagovalca Toura Egana Bernala.

Kolumbijec Egan Bernal je na zadnjem kilometru poskusil napasti Primoža Rogliča, vendar je Kisovčan napad brez težav odbil in se zapeljal v cilj z dvignjeno pestjo. Pokazal je, da je v odlični formi in dobro pripravljen za največjo etapno dirko na svetu. Jumbo Visma, Rogličeva ekipa, je na tridnevni dirki Tour de l’Ain 2020 dobila dvoboj super ekip z Ineosom. Roglič je v skupni uvrstitvi Bernala pustil za seboj za 18 sekund, tretjega Naira Quintano za 28, četrti in peti pa sta bila Rogličeva sotekmovalca iz Jumbo Visme Steven Kruijswijk in George Bennett.

Roglič je etapno dirko pričel v petek z drugim mestom, v soboto je slavil etapno zmago, v nedeljo pa še eno. Na zadnjih šestih etapnih preizkušnjah, ki jih je vozil v lanski in letošnji sezoni, je zmagal na petih, samo na Giru je bil »le« tretji. »Težek dan in težka dirka z ostrim tempom na vseh vzponih. Naša ekipa je opravila odlično delo in sam sem uspešno dokončal delo,« je dejal Roglič po uspešnem koncu tedna na francoskih cestah.

Rogliča, ki je kapetan ekipa Jumbo Visma, je pripravljenost ekipe celo malo presenetila. »Delali smo trdno, za to smo se pripravljali, lepo je videti, da takoj stvari stečejo v pravo smer,« je bil zadovoljen slovenski kolesar. Sedaj ga čakajo novi izzivi. Najprej kriterij Dauphine, konec meseca pa že dirka po Franciji, ki jo Roglič čaka s posebno strastjo in velikimi pričakovanji.

Savus

Foto: Roglič Fan klub

Isti avtor