Pretekli teden je bil za zasavske policiste že skoraj naporen. Obravnavali so kar 19 manjših prometnih nesreč, ukvarjali so se še s tatvinami (kolo, artikli v trgovini 2x, orodje, hrana, vlom v hišo), neprimernim vedenjem in žaljenjem sprevodnice na vlaku, zdravstvenega osebja, natakarice … Poleg tega so posredovali večkrat zaradi podrtih dreves, kamenja in skal na cestiščih. Ukvarjali so se tudi z vozniki, ki so kršili predpise (vinjeni, brez vozniške), obravnavali so celo vinjenega kolesarja, ki je vijugal in oviral promet na cesti Trbovlje-Hrastnik.

PP Hrastnik

Ponedeljek, 13. 6. 2022

Dopoldne so policiste obvestili o meglici in smradu v Hrastniku, kar naj bi se širilo iz podjetja. Policisti vonja ali drugih posebnosti niso ugotovili.

Policisti so posredovali na glavni cesti med Zagorjem in Litijo, kamor je padlo več kamenja in skal. Obvestili so CGP, ki je očistil cesto.

Torek, 14. 6. 2022

Policisti so obravnavali udeleženca v cestnem prometu, ki je kršil predpise. Oseba je pri tem pričela groziti policistom, zato ga čaka kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Sreda, 15. 6. 2022

Obravnavali so kaznivo dejanje nasilja v družini, osumljencu so izrekli prepoved približevanja. Čaka ga še kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Policiste so obvestili o povoženju divjadi v Turju. Po preveritvi pogojev za vožnjo so odstopili od ogleda kraja nesreče.

Četrtek, 16. 6. 2022

Policiste so  obvestili o povoženju divjadi na Marnem. Po preveritvi pogojev za vožnjo so odstopili od ogleda kraja nesreče.

V nočnem času so preverili dogajanje v Zagorju, kjer naj bi bil kršen javni red in mir z glasno glasbo. Kršitve niso zaznali.

Petek, 17. 6. 2022

Policisti so posredovali na območju Trbovelj, kjer je prišlo do spora med tremi osebami. Uvedli so prekrškovni postopek.

Sobota, 18. 6. 2022

Policiste so bili obvestili o povoženju divjadi na Veličkovi ulici. Po preveritvi pogojev za vožnjo so odstopili od ogleda kraja nesreče.

Nedelja, 19. 6. 2022

Posredovali so na območju Zagorja ob Savi, kjer so obravnavali tatvino kolesa sivo-modre barve znamke Rockrides. Škoda znaša okoli 200 evrov.

V postopku so osebi zasegli zavitek z neznano posušeno rastlino (sum konoplja). Snov je bila zavarovana in bo poslana v analizo. Po pridobljeni analizi pa bodo izvedli ustrezen ukrep.


PP Trbovlje

Četrtek, 16. 6. 2022

Policisti so na podlagi obvestila sprevodnice na železniški postaji obravnavali občana, ki je v pijanem stanju žalil sprevodnico. Zaradi kršitve mu je bil izdan plačilni nalog.

Po obvestilu občana, da se po glavni cesti med Trbovljami in Hrastnikom vozi močno vinjen kolesar, ki vijuga po vozišču, so policisti opravili kontrolo. Pri tem so ustavili kolesarja in odredili preizkus alkoholiziranosti, kateremu je rezultat pokazal 0.97 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo. Policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Zaradi nadaljevanja kršitve v pijanem stanju so ga pridržali in mu izdali plačilni nalog zaradi kršitev cestno prometnih predpisov.

Petek, 17. 6. 2022

V jutranjem času so intervenirali v zdravstveni ustanovi v Trbovljah, kjer se je občan nedostojno vedel do zdravstvenega osebja, zaradi česar so mu izrekli globo.

Policiste so obvestili o tatvini artiklov iz trgovine v Trbovljah. Neznanec je dan prej odnesel izdelke v skupni vrednosti okoli 100 evrov.

Sobota, 18. 6. 2022

V nočnem času se je na območju Trbovelj pripetila prometna nesreča, voznik je zapeljal iz vozišča ter trčil v brežino. Pri tem je nastala le materialna škoda. V postopku so ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola (0,59 mg/l), zaradi česar so mu prepovedali nadaljnja vožnja in začasno odvzeči vozniško dovoljenje. Čaka ga obdolžilni predlog na pristojno sodišče.


PP Zagorje

Ponedeljek, 13. 6. 2022

Policisti so obravnavali kršitev javnega reda in miru zaradi spora med sosedoma v Zagorju ob Savi.

Torek, 14. 6. 2022

Policisti so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na trojanskem klancu. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Obravnavali so kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari – stekla na javnem objektu.

Obravnavali so prometno nesrečo s telesnimi poškodbami na območju Kisovca.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in samoudeležbo na območju Kotredeža. Policisti so kršitelju (tujcu) izrekli predpisano globo, za male živali pa so poskrbeli delavci zavetišča za živali.

Sreda, 15. 6. 2022

Obravnavali so prometno nesrečo s samoudeležbo voznika osebnega vozila na območju Kisovca. Kršitelj je bogatejši za plačilni nalog.

Obravnavali so nepravilno parkirano osebno vozilo v Zagorju ob Savi in izdali obvestilo o prekršku.

Četrtek, 16. 6. 2022

Zaradi neurja v popoldanskem času so policisti zaradi prevoznosti cest večkrat posredovali pri odstranitvi manjših dreves.

Intervenirali zaradi glasne glasbe v stanovanju na območju Hrastnika.

Petek, 17. 6. 2022

Obravnavali so prometno nesrečo z manjšo materialno škodo in pobegom povzročitelja, ki se je pripetila v Zagorju ob Savi.

V večernem času so policisti intervenirali na javni prireditvi v Kisovcu, kjer je vinjen gost žalil natakarico. Kršitelja čaka plačilni nalog.

Sobota, 18. 6. 2022

V zgodnjih jutranjih urah so policisti obravnavali prometno nesrečo, voznica je trčila v kamen na vozišču glavne ceste Zagorje ob Savi – Litija in poškodovala vozilo.

Obravnavali so prometno nesrečo z manjšo materialno škodo v Trbovljah, udeležencema so izdali obvestilo o odstopu.

Obveščeni so bili o poškodovanju vrat vrtne lope na območju Zagorja ob Savi.

Na policijsko postajo se je zglasil občan, ki je v reži bankomata v Kisovcu našel bankovec za 20 EUR in ga predal policistom.


PP Litija

Ponedeljek, 13. 6. 2022

Obravnavali so tatvino v trgovini v Litiji, storilca je prijel varnostnik. Ukradel je izdelke v vrednosti okoli 20 evrov.

Obravnavali so prometno nesrečo na parkirnem prostoru pred trgovino na Vačah. Izdali so obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.

Na lokalni cesti Podkraj – Veliki vrh je voznica povozila kamen in poškodovala pnevmatiko. Izdali so obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.

Obravnavali so poškodovanje osebnega vozila. Nastalo je za okoli 150 evrov materialne škode.

Torek, 14. 6. 2022

Obravnavali so prometno nesrečo na parkirnem prostoru pred trgovino v Litiji. Izdali so obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.

Sreda, 15. 6. 2022

Obravnavali so trčenje v divjad na relaciji Cerovica – Gabrovka.

Četrtek, 16. 6. 2022

Obravnavali so pogrešano osebo z območja Vač, ugotovili so, da se nahaja na območju Novega mesta in je z njo vse v redu.

V Renkah so obravnavali povoženje kamna. Izdali so obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.

V večernem času so zaradi neurja in dežja obravnavali podrtje dreves čez cesto na Konju in na Mamolju. Ustrezne službe so poskrbele za odstranitev dreves in drogov.

Petek, 17. 6. 2022

Nekaj pred 13. uro so policiste obvestili, da je na stari cesti Kresnice – Litija, na desnem bregu Save pod gradom Pogonik prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Reševalci ZD Litija so mu nudili prvo pomoč, kolesar je imel hujše poškodbe.

Policiste so obvestili o vlomu v pomožni objekt. Neznanec je odnesel več kosov orodja ter hrano in lastnika oškodoval za okoli 100 evrov.

Obravnavali so kršitev javnega reda in mir, prišlo je tudi do fizičnega obračuna. Policisti bodo uvedli prekrškovni postopek.

Policiste so obvestili o vlomu v hišo na Veliki Preski. Neznanec je vstopil v objekt in ga preiskal, vendar ni ničesar ukradel. Povzročil je za okoli 1500 evrov materialne škode.

Sobota, 18. 6. 2022

Policisti so obravnavali spor med partnerjema.

Popoldne so obravnavali spor med voznikoma, eden izmed voznikov je nato poškodoval vozilo drugega in s kraja pobegnil. Policisti so z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da obstajajo razlogi za sum storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Po zbranih obvestilih bodo o dogajanju obvestili pristojno državno tožilstvo.

Nedelja, 19. 6. 2022

Patrulja je pri kontroli prometa ustavila voznika osebnega vozila, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,51mg/l) so mu izdali še plačilni nalog. Čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče zaradi vožnje brez vozniške.

Savus

Fotografija je simbolična