Pretekli teden so se zasavski policisti ukvarjali z osmimi prometnimi nesrečami, se ukvarjali z goljufijami. Nekomu so s tekočega računa sneli več tiso evrov, drugi je vzel avans in ni saniral garaže. Obravnavali so tri spore in podobne dogodke in opravili dve hišni preiskavi v Litiji, povezani z drogami. V Litiji so kradli katalizatorje, v Zagorju pa so ukradli tovornjak.


PP Hrastnik

V ponedeljek opoldan so obravnavali sum kaznivega dejanja goljufije. Izvajalec je vzel avans za izvedbo sanacije garaže, ki je ni dokončal. Policisti o tem še zbirajo obvestila. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

V torek ob 14. uri so obravnavali prometno nesrečo. Povzročiteljica je trčila v zadnji del stoječega vozila. V prometni nesreči ni bilo poškodovanih, nastala je materialna škoda v višini okoli 5000 evrov. Policisti vodijo postopek o prekršku.


PP Trbovlje

V torek v dnevnem času so obravnavali sum kaznivega dejanja spletne goljufije, saj je prijavitelj dobil spletno povezavo za urejanje spletnih plačil banke, preko katere so neznani storilci protipravno s spletnimi nakupi ukradli nekaj tisoč evrov.

V nočnem času so obravnavali dogodek, kjer je prišlo do spor med osebama in pretepa. Policisti preiskujejo dejanje zaradi kršitve javnega reda kot tudi sumov kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

V četrtek so kriminalisti skupaj s patruljo PP Zagorje ob Savi na območju Zagorja ob Savi obravnavali tatvino tovornega vozila preko noči 6. oktobra.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so intervenirali na območju Zagorja ob Savi zaradi nesoglasij med najemodajalcem n najemnico stanovanja.

V torek so obravnavali prometno nesrečo. Voznik tovornega vozila je pretrgal povešen telekomunikacijski vodnik. Napisali so uradni zaznamek.

V popoldanskem času so policisti obravnavali sume dveh kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe.

Intervenirali so na območju Zagorja ob Savi, ker je kršitelj žalil sosedo, izdali so mu plačilni nalog.

V večernem času so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki se je zgodila na glavni cesti Zagorje ob Savi – Litija.

V sredo so obravnavali sum kaznivega dejanja. V bančni ustanovi so odkrili bankovec za 50 evrov, ki ga bodo zaradi suma, da je ponarejen, poslali v analizo.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo na parkirišču in pobegom povzročitelja.

V popoldanskem času so bili obveščeni o prometni nesreči z majhnimi poškodbami, ki se je zgodila na trojanskem klancu. Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu.


PP Litija

V ponedeljek so na podlagi odredbe za hišno preiskavo opravili preiskavo stanovanjske hiše s pripadajočimi pomožnimi objekti. Med preiskavo je bilo zaseženih več dozorelih in posušenih rastlinskih vršičkov, ki so bili shranjeni v različnih embalažah, grobo in fino zmleti deli rastlin, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja-rastline ter pripomočke za gojenje in prodajo. Policisti nadaljujejo s preiskavo zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

V torek so na cesti Spodnji Hotič –Zgornji Hotič obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, ob izpolnjenih pogojih so izdali obvestilo o odstopu.

V sredo so policisti na podlagi odredbe Okrajnega sodišča Trbovlje opravili hišno preiskavo v okolici Litije. Pri hišni preiskavi so zasegli več svežih rastlin (sum konoplja), več delno posušenih rastlinskih vejic (sum konoplja) in tubo smolnate snovi. Snov bodo poslali v analizo, sledi hitri postopek z odločbo.

Obravnavali so tatvino katalizatorjev iz dveh osebnih avtomobilov, ki sta bila parkirana na parkirnem prostoru. Skupna materialna škoda znaša približno 800 evrov. Osumljence so prijeli na območju Bežigrada.

V četrtek nekaj po 10. uri so obravnavali prometno nesrečo s pobegom v Mali Kostrevnici. Neznani voznik belega kombija je v križišču odvzel prednost voznici osebnega avtomobila, ki je, da bi preprečila trčenje, zavirala. Pri tem je otrok, ki je sedel v lupinici na zadnjem sedežu, z glavo udaril v sedež in se lažje poškodoval. Do trčenja ni prišlo, neznani voznik je odpeljal naprej v smeri Šmartna.

Popoldan so obravnavali sum kaznivega dejanja grožnje. Policisti še zbirajo obvestila. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Na cesti od Moravč proti Gabrovki so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, ob izpolnjenih pogojih so izdali obvestilo o odstopu.


Savus

Foto: arhiv Savus