Konjeniško društvo Trbovlje je v soboto, 1. oktobra, na svojem poligonu v Retju nad Trbovljami priredilo dan odprtih vrat. Obiskovalci so lahko spoznali nego in oskrbo konj v hlevu ter se preizkusili v jahanju. Članice kluba so prikazale sinhrono jahanje, jahanje brez stremen, dresuro in skakanje.

Na dnevu odprtih vrat smo pripravili nastope naših jahačic. Prikazale so sinhrono jahanje ter ravnotežje na konju, kar se od jahača pričakuje, zato je članica jahala tudi brez stremen. Potem smo prikazali tudi dresuro, delo s konjem na tleh ter kako pri konju dosežemo poslušnost.

Obiskovalci so lahko naše konje preizkusili tudi sami in se z njimi fotografirali. Program smo popestrili s srečolovom in poligonom, za pogostitev pa so poskrbele naše pridne punce, ki so spekle pecivo. Za najmlajše smo pripravili tudi delavnice.

Pri celotnem dogodku je sodelovalo okrog 40 članov društva, jahačev in podpornikov. Nastopalo in sodelovalo je šest naših konj. Obiskovalci so bili najbolj navdušeni nad jahanjem in srečolovom, saj so bili dobitki razprodani že do 13. ure.

Vsi smo zelo ponosni in veseli, da smo se lotili tega dogodka, ne samo da so se predstavile naše punce in naši konji, ta veličastni obisk nam daje lepo popotnico za naprej. Z zagotovostjo lahko rečemo, da je društvo za občino še kako pomembno in nujno, saj daje vsem občanom prostor sprostitve, rekreacije, druženja in predvsem dragocenega znanja, ki nam ga lahko dajo samo konji.

Anja Drnovšek

Foto: Konjeniško društvo Trbovlje