V Zasavju so imeli policisti pretekli teden kar nekaj dela. Ukvarjali so se s petimi manjšimi prometnimi nesrečami, ustavili dva alkoholizirana voznika in mladoletnega voznika mopeda brez vozniške, se ukvarjali s poškodovanji tuje stvari, najdenimi predmeti in vlomom v klet, od koder so izginili rolerji.


PP Hrastnik

V ponedeljek ob 13. uri so policisti v Trbovljah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Voznik osebnega vozila je zaradi nepravilnega prehitevanja tovornega vozila in viličarja trčil v tovor, ki ga je prevažal viličarist. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

V večernem času so v Zagorju ob Savi obravnavali sum kaznivega dejanja nasilja v družini.

V sredo zvečer so v Zagorju ob Savi ustavili voznika osebnega vozila. Preizkus alkoholiziranosti je pri prvem vozniku pokazal rezultat 0,35 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in zoper njega vodijo postopek o prekršku. Pri drugem vozniku so namerili 0.75 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V postopku so imeli tudi mladoletnega voznika neregistriranega mopeda, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,20 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Moped so mu zasegli in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.


PP Trbovlje

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Trbovljah, policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Občan je policistom predal najdene predmete, ki so jih vrnili lastniku.

V četrtek so obravnavali vlom v kletne prostore v Trbovljah, od koder je neznani storilec ukradel rolerje.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na Vačah. Policisti zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

V torek so obravnavali prijavi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari oziroma uničenje pnevmatike vozila v Zagorju ob Savi.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo zaradi neprilagojene hitrosti voznika na glavni cesti Zagorje ob Savi-Litija. Policisti zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekOskrbovana stanovanja v centru Trbovelj
Naslednji članekBrezšivna skrb v Zasavskih lekarnah