V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 453 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 98 nanašalo na kriminaliteto, 155 na javni red in mir, ter 147 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali poskus uboja, rop, drzno tatvino, 18 tatvin, 6 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 9 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v štirih primerih nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 38 prometnih nesreč z materialno škodo in 14 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Sedmim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 50 krat na javnem kraju (tri osebe so bile pridržane) in 14 krat v zasebnem prostoru (dve osebi sta bili pridržani).

Zagorje: kraja kosilnic

V okolici Zagorja ob Savi so zaenkrat še neznanci vlomili v dva vikenda, od koder so ukradli kosilnici. Skupna škoda znaša okoli 500 evrov.

Nasveti

Ne sedite za volan, če ste uživali alkoholne pijače. Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu.

https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/alkohol-ubija-najveckrat-nedolzne

Policisti so obravnavali pet nesreč v katerih so bili udeleženi kolesarji in eno v kateri je bil udeležen voznik skiroja. Vsi so se v prometni nesreči, ki so jo sami povzročili, lažje poškodovali. V dveh primerih je k nesreči pripomogla tudi visoka stopnja alkoholiziranosti.

Kolesarjenje je zdravo, aktivno in prijetno – naj bo tudi varno! Prilagodite vožnjo razmeram na cesti in svojim sposobnostim, ter ne vozite če ste uživali alkohol. Nosite varnostno čelado čeprav za odrasle ni obvezna!

 

https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/varno-na-kolo

Savus

Fotografija je simbolična

Prejšnji članekCepljenja in testiranja v Zasavju
Naslednji članekMed rudarji: Riko Majcen