Ta vikend je bil za zasavske policiste precej delaven. V vseh občinah se je kar dogajalo. Med drugim so preiskovali več prometnih nesreč, tatvino čolna, primer nasilja v družini, se ukvarjali z glasno glasbo in razgrajanjem, zasegli so tudi orožje.

PP Hrastnik

V petek so obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

V soboto so policiste obvestili o nesreči z osebnim vozilom. Voznica je parkirala na neprometni površini, vozilo pa je krenilo iz mesta in trčilo v objekt. Voznica je poskušala vozilo zaustaviti in se pri tem tudi lažje poškodovala. Na vozilu in na objektu je nastalo za okoli 12.000 evrov materialne škode.

V nedeljo so obravnavali primer nasilja v družini. Izrekli so prepoved približevanja, policisti nadaljujejo s preiskavo.

PP Trbovlje

Občanu so zasegli prepovedano drogo. Po analizi bodo ukrepali dlje.

V nedeljo so obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelj, ki je bil očitno pod vplivom alkohola, se ni umiril, zato so ga pridržali.

V nedeljo je neznanec poškodoval lak na vozilu. Policisti še zbirajo obvestila.

PP Zagorje ob Savi

Petek, 10. 9. 2021

Policisti so obravnavali prometno nesrečo. Voznik kombija je pri vzvratni vožnji na parkirišču trčil v stoječega pešca in ga pri tem lahko telesno poškodoval.

Anonimni občan je policiste obvestil o objestni vožnji voznika, ki je na cesti iz Trojan proti Zagorju prehiteval v nepreglednih ovinkih. Policisti še preiskujejo objestno vožnjo.

Policisti so opravili hišno preiskavo na podlagi odredbe sodišča pri občanu, ki so mu zasegli orožje.

Sobota, 11. 9. 2021

Policisti so obravnavali vlom v gostinski lokal na območju Izlak. Neznani storilec je ponoči nasilno vstopil v lokal ter iz njega ukradel gotovino. Preiskava še poteka.

V popoldanskem času so policiste obvestili o razgrajanju. Zaradi kršitve javnega reda in miru so občanu izdali plačilni nalog.

Na parkirnem prostoru v Zagorju so policisti obravnavali manjšo prometno nesrečo. Neznani voznik je zaradi nepravilnega premika z vozilom poškodoval parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke oškodovancu.

V večernem času so policiste obvestili, da na območju Zagorja vrtijo glasno glasbo in motijo nočni mir in počitek. Kršitve niso ugotovili.

Nedelja, 13. 9. 2021

Na zasavski cesti je v popoldanskem času voznik z vozilom povozil večji kamen in si poškodoval vozilo. Policisti so dogodek zabeležili z uradnim zaznamkom.

V Hrastniku je neznanec poškodoval lak na vozilu. Policisti še zbirajo obvestila, nato bodo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

PP Litija

Petek, 10. 9. 2021

Policisti so obravnavali tatvino čolna, ki pa ga je občanka kmalu našla. Kljub temu bodo policisti po zaključenem postopku o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

Policiste so obvestili o prometni nesreči z materialno škodo na parkirišču. Nesrečo še preiskujejo.

Sobota, 11. 9. 2021

Obravnavali so tatvino izdelkov iz trgovine. Policisti še zbirajo obvestila.

Prejeli so prijavo o zatajitvi mobilnega telefona, ki ga je našla neznana oseba in ga obdržala.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo. Zoper kršitelja so ukrepali.

Nedelja, 12. 9. 2021

Okoli 7. ure so policiste obvestili o prometni nesreči, ki se je zgodila preko noči na cesti od Litije proti Zgornji Jevnici. Po do sedaj znanih podatkih je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu roba zapeljal s ceste in trčil v drevo. Pri tem se je lažje telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.51 mg/l alkohola v izdihanem zraku, prav tako so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Okoli 14. ure se je na cesti iz Šmartnega proti Bogenšperku zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Savus

Fotografija je simbolična