sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Ukradli avto

Neverjetno. Zasavki policisti ta vikend niso zabeležili niti ene prometne nesreče. Zato pa so se ukvarjali s petimi kršitvami javnega reda in miru. Kljub martinovemu so ustavili le dva vinjena voznika (oba v Zagorju), kar je seveda tudi preveč. So se pa ukvarjali s tatvinami. V Hrastniku so ukradli avto (izsledili so ga v Trbovljah), v Trbovljah so kradli iz tovornih vozil, v Litiji pa so ukradli denarnico iz avtomobila v gozdu in s karticami praznili bančni račun.


PP Hrastnik

V soboto v popoldanskem času so obravnavali tatvino vozila na območju Hrastnika. Vozilo so izsledili na območju Trbovelj in ga vrnili lastniku, osumljenec pa je znan. Policisti bodo o ugotovitvah iz preiskave obvestili pristojno državno tožilstvo.


PP Trbovlje

V petek so nočnem času obravnavali tatvino iz dveh tovornih vozil v lasti podjetja iz območja Trbovelj. Tatovi so povzročili za okrog 900 evrov škode. Preiskava še poteka.

V soboto so v dnevnem času na območju Trbovelj našli ukradeno osebno vozilo, ki so ga ukradli na območju PP Hrastnik 11. novembra.

Na območju PP Zagorje ob Savi so intervenirali zaradi kršitve javnega reda, zoper kršitelja vodijo prekrškovni postopek.

V nedeljo v nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru, zoper kršitelja vodijo prekrškovni postopek.


PP Zagorje ob Savi

V petek so policiste v dopoldanskem času obvestili o poškodovanju osebnega avtomobila na Cesti zmage.

V večernem času so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelju so izdali plačilni nalog in zasegli vozilo, čaka ga še obdolžilni predlog na Okrajnem sodišču.

V noči iz petka na soboto so policiste obvestili o osebnem avtomobilu, ki ga je vozil vinjen voznik. Policisti so vozilo ustavili, kršitelju odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal vrednost nad dovoljeno mejo. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, čaka ga še obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

V soboto v dopoldanskem času so policiste obvestili o poškodovanju osebnega avtomobila.

V popoldanskem času so intervenirali zaradi kršitve javnega reda in miru na tržnici. Kršitelja so izsledili, čaka ga hitri postopek o prekršku.

V večernem času so policiste obvestili o kršitvi javnega reda in miru s predvajanjem glasne glasbe. Kršitelju so izdali plačilni nalog in uvedli hitri postopek o prekršku.

V nedeljo v popoldanskem času so bili policiste obvestili o nepravilnem parkiranju na prostoru za invalide na Cesti zmage. Policisti so izdali obvestilo o prekršku.


PP Litija

V soboto so na trasi pohoda Litija – Čatež policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru. Oseba je žalila svojca in ostale osebe, zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V nedeljo so obravnavali vlom v osebni avtomobil, parkiran ob gozdni cesti. Iz njega je neznani storilec ukradel denarnico, nato pa z ukradenimi bančnimi karticami opravil dvige gotovine. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov. Občanom policisti svetujejo, da parkirana vozila vedno zaklenejo, v njih pa ne puščajo vrednejših predmetov.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor