nedelja, 23 junija, 2024

Iz te kategorije

Teden splošnih knjižnic

Med 14. in 18. novembrom 2022 knjižnice po vsej Sloveniji praznujejo Teden splošnih knjižnic. V prihajajočih dneh se bodo v knjižnicah zvrstili različnih dogodki, s katerimi želijo knjižnice med svoje police privabiti čim več obiskovalcev. Rdeča nit letošnjega Tedna splošnih knjižnic je povabilo Izvolite (v) knjižnico!

V zagorski knjižnici bodo v tem tednu omogočili brezplačen vpis novih članov, v torek, 15. novembra pa pripravljajo potopisno predavanje Staše Lepej o Madagaskarju. »Pri nas si gradivo izposojajo vse starostne kategorije, morda še najmanj študenti. Izposoja v zadnjih dveh letih rahlo raste. Članstvo je v zadnjih letih konstantno, skoraj 20 % prebivalstva občine Zagorje. Smo pa opazili povečan vpis otrok po otvoritvi prenovljenega oddelka za mladino,« je v sporočilu za javnost napisala Irena Razpotnik iz Knjižnice Mileta Klopčiča iz Zagorja ob Savi.


Tudi v Knjižnici Antona Sovreta v Hrastniku bodo v torek, 15. novembra, vsem novo vpisanim članom podarili letno članarino, v ponedeljek, 14. novembra, pa bodo obiskovalcem podarili knjigo. V četrtek, 17. novembra, pripravljajo zaključek bralne značke z Ireno Štaudohar. Do nedelje, 20. novembra, pa bo na ogled razstava domoznanskih knjig.


Knjižnica Toneta Seliškarja v sodelovanju z JSKD Trbovlje pripravlja ustvarjalno delavnico. V sredo, 16. novembra, se boste tako lahko preizkusili v družabni igri o pisatelju Josipu Jurčiču.

Savus

Foto: Facebook


 

Previous article
Next article

Isti avtor