Igralci RK Dol TKI Hrastnik so v soboto, 12. novembra, zabeležili že šesto zaporedno prvenstveno zmago. Moštvo MRK Ljubljana so premagali s 37:35. Tako z enim porazom in sedmimi zmagami v letošnji sezoni še naprej ostajajo vodilno moštvo v 1.B.MRL.

RK Dol TKI Hrastnik – MRK Ljubljana 37:35 (20:18)

Dol pri Hrastniku, 12. november, dvorana Dolanka, gledalcev 150, sodnika Humek in Škvarč.

RK Dol TKI: Žibert (7 obramb), Nunčič (6 obramb), Jager, Ajdari, Zobarič, Urdih, Hočevar 4, Vujičić, Moljk 2, Zupanc 5, Prah, Blagotinšek 1, Simončič 4, Cigler 10, Sivka 10 (4), Šuntner 1., trener Pesko.

MRK LJUBLJANA: Kromar, Rebevšek (4 obrambe), Gaberc (4 obrambe), Lukman 2, Delić, Jaklič 7, Novak 1, Kamnikar 2, Kovačevič 8 (3), Lukman 3, Bračun, Brulec 3, Leskovar, Tomšič 4 (2), Ključanin 5, trener Šimon.

Sedemmetrovke: RK Dol TKI 4 (4), MRK Ljubljana 6 (5)

Izključitve: RK Dol TKI 6 minut, MRK Ljubljana 12 minut

Rdeči karton: Klemen Nunčič (RK Dol TKI Hrastnik)

Gostitelji so z zadetki Jana Sivke in Luke Ciglerja povedli s 5:3 in 7:5. Kmalu je sledil preobrat, saj so Ljubljančani vzpostavili ravnotežje moči na parketu in z zadetki Mihe Tomšiča in Arijana Kovačeviča v 14. minuti prevzeli vodstvo z 10:8. Nov šok za domače je sledil le dve minuti kasneje, ko je zaradi ugovarjanja sodniku rdeči karton dobil domači vratar Klemen Nunčič. Gostje so dobro izkoristili zmedo v domačih vrstah in nadaljevali z dobro predstavo. V 19. minuti so vodili 13:10, a so domači še pravočasno našli odgovor na njihovo igro in še pred odhodom v slačilnico je Žan Blagotinšek popeljal svoje moštvo v vodstvo z 20:18, kar je bil tudi rezultat prvega dela.

V nadaljevanju je bila igra izenačena, za gol ali dva je bila domača vrsta vselej pred gosti. Ko je Gašper Zupanc v 44. minuti povišal razliko na +5, je že kazalo, da je odpor gostov zlomljen. Vendar pa »mulci« z Galjevice še niso vrgli puške v koruzo in so poskrbeli za razburljiv zaključek. Počasi, a vztrajno so se bližali domačim in v 53. minuti je sledil nov preobrat in ponovno izenačenje, tokrat na 32. Sledila je igra gol za gol, vse do rezultata 35:35. Potem pa sta Jan Sivka iz najstrožje kazni in Kristjan Simončič po hitrem protinapadu z zadetkoma razblinila vse dvome o zmagovalcu ter poskrbela za novo slavje, tako na parketu kot na tribuni.

Jan Sivka in Luka Cigler sta bila najučinkovitejša v domači vrsti, medtem ko je pri gostih izstopal Arjan Kovačevič z osmimi zadetki. Zaslužena in težko priborjena zmaga, ki dolske rokometaše pred naslednjim krogom, ko gostujejo v Črnomlju, še naprej utrjuje na vrhu lestvice.

Zoran Zore

Foto: RK Dol TKI Hrastnik