V Zasavju so imeli policisti pretekli vikend kar nekaj dela. Ukvarjali so se s sedmimi manjšimi prometnimi nesrečami, ustavili voznika s polnim košem prekrškov, se ukvarjali z medvrstniškim nasiljem, kršenjem javnega reda in miru, s tremi poškodovanji tuje stvari, najdenimi predmeti in krajo akumulatorjev.


PP Hrastnik

V petek so policisti obravnavali medvrstniško nasilje.

V soboto dopoldan so dobili obvestilo o prometni nesreči s pobegom na parkirnem prostoru, povzročitelj je s kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke.

V večernem času so policiste obvestili o kaznivem dejanju poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je z ostrim predmetom poškodoval lak na osebnem avtomobilu.

Ponoči so policiste obvestili o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu, kjer sta občana fizično obračunala med sabo. Uvedli bodo prekrškovni postopek.


PP Trbovlje

V petek so obravnavali poškodovanje stekla na tovornem vozilu v Trbovljah.

Obravnavali so prometno nesrečo v Trbovljah, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila, ki je zapeljal iz neprednostne ceste in trčil v voznika kombiniranega vozila. Pri tem je nastala le materialna škoda. Povzročitelju so izrekli globo.

V večernem času so pri nadzoru prometa kontrolirali voznika, ki je vozil osebni avtomobil v času, ko mu sodišče začasno odvzelo vozniško dovoljenje. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil. Vozniku so zasegli vozilo, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto v dopoldanskem času je občanka na bankomatu na Trgu revolucije v Trbovljah našla denar. Policisti lastnika pozivajo, da se zglasi na PP Trbovlje, da mu vrnejo denar.

V popoldanskem času so posredovali v Trbovljah, kjer se je občan nedostojno vedel do drugega občana. Izrekli so mu globo.

V nedeljo v večernem času se je na glavni cesti Trbovlje – Hrastnik pripetila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila, ki je izgubil oblast nad vozilom in trčil v odbojno ograjo. Pri tem se ni nihče telesno poškodoval, povzročitelju so izrekli globo.


PP Zagorje ob Savi

V petek so policiste obvestili o najdeni denarnici na območju Kisovca, ki so jo vrnili lastniku.

Obravnavali so tatvino akumulatorjev iz prenosnih semaforjev na glavni cesti Zagorje – Litija (gradnja galerije Šklendrovec).

V soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Zagorju. Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na Savskem mostu. Neznani voznik neznanega vozila je trčil v drog semaforja na križišču regionalne ceste in lokalne ceste ter ga poškodoval.

V nedeljo so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari – laka na parkiranem vozilu v Zagorju.

Obveščeni so bili o trčenju v divjad na območju Trojan.

Obravnavali so še prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami na Izlakah. Policisti bodo kršitelju izdali plačilni nalog.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekNa današnji dan: Mihael Gunzek
Naslednji članekKoncert Big banda