S tradicionalnim letnim koncertom v KC Delavski dom Zagorje je Big band Zagorje v soboto, 2. decembra, po 21-ih letih delovanja znova navdušil številne obiskovalce. Z izbranim repertoarjem so glasbeniki pod vodstvom dirigenta Gregorja Trohe dokazali, da po kvaliteti sodijo v sam vrh tovrstnih slovenskih orkestrov.

Del koncerta so izvedli z gostoma, Tonetom Kregarjem – Tončem in Jernejem Dirnbekom – Dimekom, iz popularne skupine MI2.

Ustanovitev Big banda Zagorje sega v leto 2002, ko se je skupina entuziastov 27. oktobra zbrala na prvi vaji v Godbenem domu v Zagorju, takrat pod vodstvom Petra Kudra.  Orkester je takrat sestavljalo 20 večinoma srednješolcev, ki so ob močni glasbeni tradiciji in odličnih glasbenih zasedbah v Zagorju vendarle začutili pomanjkanje nečesa novega, svežega, drugačnega. A hkrati tudi retro, saj so se s svojo glasbo velikokrat vrnili v zlate čase jazza, bluesa, swinga, pa tudi slovenske popevke.

Sploh začetki so bili večinoma povezani s temi glasbenimi zvrstmi. Pa je šlo sprva le za željo po nečem novem in čisto na začetku tudi ne z nekimi velikimi načrti, ampak bolj za željo po druženju, združevanju, lastni zabavi. Vse to se je pa kaj kmalu spremenilo, saj se je pokazalo, da niso bili zgolj ti glasbeni entuziasti željni igranja tovrstne glasbe, ampak tudi publika željna poslušanja takšnih ritmov.

Big band Zagorje danes svoj repertoar nenehno dopolnjuje in nadgrajuje z ritmi funka, soula, rocka in drugih zanimivih glasbenih zvrsti.

Savus

Foto: Tara Kankaraš


 

Prejšnji članekUkradli akumulatorje
Naslednji članekDežela pravljičnih nasmehov