Policisti v Zasavju so se ta vikend med drugim ukvarjali s sedmimi manjšimi prometnimi nesrečami, dvema požaroma, s konopljo, tatvino v trgovini, pijanim voznikom brez vozniškega dovoljenja, nasiljem v družini,  neznancem, ki je obležal na ulici in goljufijo.

PP Hrastnik

V nedeljo, 27. marca, nekaj po  11. uri so policiste obvestili o prometni nesreči na Dolu pri Hrastniku. Voznica je z osebnim vozilom trčila v prometni znak. V nesreči je nastalo za okoli 500 evrov materialne škode. Prislužila si je plačilni nalog.

PP Trbovlje

V petek prometno so se policisti ukvarjali z nesrečo z materialno škodo na parkirnem prostoru v Trbovljah. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega voznika, ki po trčenju ni posredoval potrebnih podatkov oškodovancu. Na vozilu oškodovanca je nastala materialna škoda za približno 500 evrov.

Občanka je naznanila sum kaznivega dejanja goljufije. Neznani storilec je z njenega osebnega računa v različnih časovnih obdobjih odtujil okoli 4.000 evrov. Policisti primer še preiskujejo.

Občan je sporočil, da na pločniku ulice Sallaumines leži neznan moški. Policisti so na kraju našli moškega,  ki je obležal zaradi opitosti. Zaradi kršitve javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

V soboto so policiste obvestili o požaru v Knezdolu. Trboveljski gasilci so ga pogasili, zaradi kršenja uredbe o prepovedi kurjenja v naravnem okolju pa so kršitelja naznanili pristojnemu inšpekcijskemu organu.

Pri kontroli cestnega prometa v Trbovljah so policisti ustavili voznika tovornega vozila, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.  Vozil je pod vplivom alkohola (0,43 mg/l). Motorno vozilo so mu zasegli in prepovedali nadaljnjo vožnja. Čaka ga prekrškovni postopek.

V nedeljo o policisti obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo. V popoldanskem času  je na regionalni cesti padel voznik motornega kolesa in se lahko telesno poškodoval. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov je bil vozniku izdan plačilni nalog.

PP Zagorje ob Savi

V petek popoldan so policisti obravnavali tatvino artiklov manjše vrednosti v eni izmed trgovin. Znana storilca čaka ustrezen ukrep.

PP Litija

V soboto, 26. marca, so policisti obravnavali dve prometni nesreči z udeležbo divjadi na regionalni cesti Cerovica – Gabrovka in na regionalni cesti Spodnji Hotič – Vače. V obeh je nastala manjša škoda na vozilih, ob izpolnjenih pogojih so odstopili od ogleda.

Obveščeni so bili  o gozdnem požaru v okolici Šmartnega pri Litiji, materialna škoda ni nastala, posredovali so gasilci, znakov kaznivega dejanja ali prekrška niso ugotovili.

V nedeljo so osebi v naselju Litija  zasegli neznano zeleno rastlino (sum konoplja), snov bodo poslali v analizo. Če bodo ugotovili, da gre za prepovedano drogo, bodo uvedli hitri postopek.

Obravnavali so tudi prometno nesrečo z manjšo materialno škodo v Litiji

Policisti so obravnavali še sum kaznivega dejanja nasilja v družini. Kršitelju so izrekli ukrep prepovedi približevanja. Sledi kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Savus

Fotografija je simbolična