nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Tudi policistom nagaja koronavirus

Zasavski policisti so se v zadnjih 48 urah ukvarjali s sporom, tatvino in kurjenjem v naravi. Posredno jim preglavice povzroča tudi koronavirus.

Policisti so intervenirali na javnem kraju na območju Izlak, kjer naj bi se po napadu psa sprla dva občana.

Obravnavali so tatvino oblačil iz kleti na območju Trbovelj.

Trikrat so jih obvestili o prepovedanem kurjenju na območju Zagorja ob Savi. Pri tem so ugotovili, da kršitelji niso spoštovali določil občinskega odloka in so kurili odpadno listje ter obrezano vejevje.

»Ker smo v teh dneh več doma,« pišejo na PU Ljubljana, »smo si vzeli čas tudi za različna spomladanska opravila na vrtu. Opažamo, da je zato veliko kurjenja v naravi. Ker je lepo vreme, bi lahko prišlo do požarov, posledično pa bi to pomenilo uporabo interventnih služb, predvsem gasilcev in policistov.

Prav gasilci in policisti sodijo med poklice, ki so zelo obremenjeni s preprečevanjem širjenja korona virusa. Da jih ne bi dodatno obremenili in bi čim več gasilcev in policistov ohranili v stanju pripravljenosti za potrebe morebitne pomoči ob širjenju epidemije, pozivamo vse na pazljivost pri kurjenju v naravi, kljub temu, da ni še razglašena požarna ogroženost.« V Zagorju pa so jo že razglasili.

Savus

Fotografija je simbolična.

Isti avtor