Ljudje se ne držijo priporočil za zmanjševanje širjenja okužb s koronavirusom, pravijo na zasavskih občinah, zato so že začeli sprejemati različne ukrepe.

V Trbovljah in Hrastniku so sprejeli uredbo, ki med drugim zapoveduje, naj poslovni prostor zagotavlja 20 kvadratnih metrov površine na vsako stranko, razdalja med čakajočimi naj bo vsaj dva metra razdalje. “Zaradi nespoštovanja priporočil NIJZ in odredb župana ter poveljnika Civilne zaščite Občine Zagorje ob Savi do nadaljnjega prepovedujemo uporabo rekreacijskih površin Evropark,” je včeraj zapisal zagorski župan Matjaž Švagan.

Najbolj je neupoštevanje priporočil vidno v trgovinah. Pred Sparom, ki se odpre ob desetih, je danes že pol ure prej stala kopica ljudi, ki so se med seboj pogovarjali brez upoštevanja varnostne razdalje. “Pa kaj je zdaj to?!” se je pridušal Trboveljčan, ko mu prodajalka v Mercatorju, ki je v trgovino spuščala po eno stranko naenkrat, ni takoj odprla vrat, in vzklik pospremil še s sočno kletvico. Ljudje se prerekajo s prodajalkami, nočejo vzeti rokavic, nočejo razkužiti rok.

Prodajalke pravijo, da je za njihovo zaščito sicer dobro poskrbljeno. Na voljo imajo dovolj mask in razkužil, na blagajni jih od strank ločuje zaščita iz pleksi stekla. Jezi jih le, da stranke ne želijo slediti navodilom in tako ne ogrožajo le svojega zdravja, pač pa tudi njihovega.

Savus

Foto: arhiv Savus

Prejšnji članekTudi policistom nagaja koronavirus
Naslednji članekVic dneva