četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Tudi letos nahrbtniki za prvošolce

Novo šolsko leto je pred vrati. Šolska ministrica Simona Kustec je ravnateljicam in ravnateljem slovenskih šol ter javnosti predstavila trenutni načrt poteka pouka, ki se lahko spremeni, če se bo epidemiološka slika v Sloveniji, kar se tiče koronavirusa, poslabšala.

Prvega septembra naj bi tako pragove slovenskih šol prestopili vsi osnovnošolci in srednješolci, seveda pod pogojem, da so zdravi. Šole bodo morale upoštevati nekatera priporočila, med njimi so varnostna razdalja med šolarji, otroci naj bi med odmori ostali v razredih, prilagojeno naj bi bilo prehranjevanje, prehodov med razredi na razredni stopnji naj ne bi bilo.

V šolske klopi zagorske občine bo letos prvič sedlo 167 prvošolcev. Občina bo tudi letos, v skladu s tradicijo, vsem prvošolcem podarila šolske nahrbtnike in bone za nakup šolskih potrebščin. Župan Matjaž Švagan bo prvošolce na pot novih znanj, doživetij, spoznanj in prijateljstev pospremil s pismom in jim zaželel srečno na šolski poti. V pismu, ki ga bodo dobili učenci in učenke, je med drugim zapisal: »S prijatelji in vrstniki boste hodili v prostorne učilnice, da si naberete odgovore na čim več vprašanj, ki vam jih bo zastavljalo življenje. In še pomembnejše, da se sami naučite iskati odgovore na nešteta vprašanja. Z njimi bo vse lažje, pa naj vas življenjska pot vodi po katerikoli od stotin in tisoče poti, ki se odpirajo pred vami«.

Sicer pa je Občina Zagorje zagorskemu Rdečemu križu tudi letos namenila 5.000 evrov proračunskih sredstev za nakup šolskih potrebščin za otroke iz socialno šibkih družin. Bone za nakup šolskih potrebščin (učenci do 3. razreda osnovne šole so prejeli bon za 30 evrov, učenci višjih razredov pa za 50 evrov), je Rdeči križ, v skladu s svojimi pravili, že razdelil stopetdesetim zagorskim osnovnošolcem. Kot pravijo pristojni na Rdečem križu, bodo na združenju, ki še vedno zbira donacije za nakup šolskih potrebščin, šolske potrebščine za otroke iz socialno šibkih družin na razpolago tudi v zadnjih dneh pred pričetkom novega šolskega leta.

Savus                          

Foto: arhiv Savus

Isti avtor