Iz trboveljske Komunale so sporočili, da napovedano odprtje trboveljske tržnice do nadaljnjega preklicujejo. Na Komunali pravijo, da so selidli pozivu Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, nameravali so slediti vsem varnostnim ukrepom.

Zakaj so se prvotno odločili za odprtje tržnice?

“Ob načrtovanju odprtja smo sledili pozivu Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki poziva k ponovnem odprtju tržnic v lokalnem okolju. Uvesti smo nameravali enak sistem kot v trgovinah, le da bi ga izvajali na prostem.”

In kakšen bi bil sistem?

“Na prostor tržnice bi spuščali posameznike, ki bi takoj po opravljenem nakupu zapustili prostor tržnice na drugem koncu. Pred tržnico bi prav tako kot drugod morali čakati v vrsti in na medsebojni razdalji najmanj 1,5 metra. Za izvajanje tega režima smo že pripravili osebje in fizične ovire, ki bi onemogočale prost prehod in kakršno koli zbiranje.”

Zakaj torej preklic odprtja tržnice?

“Ker je naša objava v javnosti naletela na veliko mero negodovanja, smo se odločili, da tržnico do nadaljnjega zapiramo in bo ostala zaprta do konca epidemije.”

Kako pa lahko tisti, ki bi žeželi, pridejo do domačih izdelkov, ki bi jih prodajali na tržnici?

“V kolikor bi posamezniki želeli kupovati izdelke lokalnih ponudnikov, bomo v prihodnjih dneh objavili kontakte ponudnikov, s katerimi se bo mogoče dogovoriti za individualno prodajo.”

Savus

Foto: arhiv Komunale Trbovlje