Trbovlje so eno izmed mest, ki sodelujejo v državnem natečaju za najlepše urejena mesta v Sloveniji. Ocenjevalna komisija bo v sredo, 25. avgusta, obiskala zasavske občine in se ustavila tudi v Trbovljah. Ogledali si bodo urejenost javnih površin (parkirišč, parkov … ), pa tudi podobo zasebnih površin.

Z Občine Trbovlje so povabili občane, da uredijo okolico svojih bivališč. Kako? »S preprostimi in z minimalnimi posegi kot so košnja trave, pometanje dvorišča in urejanje vrta, če živite v hiši oziroma pometanje parkirišč in urejanje skupnih površin, če živite v večstanovanjski stavbi.  Prav nobena izboljšava ni premajhna, saj vsaka prispeva svoj delček k skupni podobi našega mesta in boljšemu počutju vseh nas,« so zapisali na Občini Trbovlje.

K boljši uvrstitvi lahko meščani prispevajo tudi svoj glas v glasovanju na spletni strani Turistične zveze Slovenije. Iz kabineta županje so se sporočili, da se vsem občankam in občanom zahvaljujejo, ker tudi med letom lepo urejajo površine ter skrbijo za ocvetličenost balkonov, vrtov in dvorišč, kar vsako leto ocenjuje tudi Hortikulturno društvo Trbovlje.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekCepljenje v SB Trbovlje
Naslednji članekVožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja