sobota, 22 junija, 2024

Iz te kategorije

Trbovlje imajo prve nogometašice

V Zasavju so z igranjem nogometa začeli leta 1922 – pred 95 leti. Nekoč so se z nogometom v Zasavju ukvarjali samo moški, to pa se je pred petimi leti spremenilo. Tedaj si so si mamice, ki so svoje sinove gledale igrati v Nogometnem klubu Rudar, zaželele nogomet preizkusiti tudi same, kmalu so jim sledile tudi prijateljice – rodil se je ženski nogomet v Trbovljah. Najprej so vadile pod okriljem NK Rudarja, sedaj so tik pred ustanovitvijo svojega kluba, ki bo nosil ime Ženski nogometni klub Trbovlje.
Poslanstvo in strategija kluba temeljita na načrtni vzgoji in delu z mladimi. Kot so zapisali ustanovitelji kluba: »Na tak način jih želimo spodbuditi k zdravemu telesnemu razvoju in odmakniti od številnih nezdravih pojavov v današnji družbi, katerim so vsakodnevno izpostavljeni. Posledično sooblikujemo njihovo zavest in vrednote, spodbujamo tekmovalni duh, medsebojno spoštovanje in strpnost, skrbimo za njihov športni in osebnostni razvoj.«

ŽNK Trbovlje je edini ženski nogometni klub v Zasavju. Igralsko ekipo sestavljajo domače igralke iz Trbovelj, Hrastnika, Zagorja in Litije. V svoje vrste si želijo privabiti veliko mladih deklet, ki bodo tekmovala v 1. slovenski ženski futsal ligi. Punce bodo pričele s treningi prihodnji teden in vabijo vsa zasavska dekleta, ki jim nogomet diši, stara več kot 16 let, da se jim pridružijo na prvem treningu v torek, 6.junija, ob 17. uri v telovadnici GESŠ Trbovlje. Več informacij pa lahko najdejo na facebook strani ŽNK Trbovlje.

ZT

Isti avtor