Od 7. do 10. julija je v Pragi na Češkem potekal debatni turnir Prague Debate Spring 2023, ki so se ga udeležili tudi člani Trboveljskega debatnega društva Mythos.

Ekipo so sestavljali dijaki Ana Neža Detela, Aljaž Dimec, Ajda Glavač in Gaja Urbajs, turnirja pa sta se kot sodnici in mentorici udeležili še profesorica Maša Topole ter bivša debaterka Taja Kovačič.

V prvih dneh srečanja so si dijaki priborili štiri od šestih zmag in se tako uvrstili v osmino finala. Tam so se kot deseta najboljša ekipa pomerili z ekipo iz Nizozemske, kjer so debato za las izgubili in zgrešili uvrstitev v četrtfinale. V kategoriji posamičnih govorcev, ki jih je bilo 151, so trboveljski debaterji dosegli zavidljive uvrstitve: Ana Neža Detela 27. mesto, Ajda Glavač 39. mesto, Aljaž Dimec 48. mesto in Gaja Urbajs 62. mesto.

Kot je na Facebooku GESŠ zapisala mentorica kluba Mythos Maša Topole rezultati dijakov pričajo o trdem delu in zagnanosti, ki so jo dijaki izkazovali čez celo leto. Prav tako je poudarila, da so ekipo sestavljali sami novinci in je njihova končna uvrstitev več kot odlična.

EG

Foto: FB GESŠ Trbovlje