Po spletnih omrežjih se širi veliko skupin, ki povezujejo kmetije, zadruge in trgovce s končnimi uporabniki, ki vedno nekaj iščemo. Trije Trboveljčani so se odločili narediti aplikacijo, ki bo povezala tiste, ki so zaradi omejitev ostali brez možnosti prodaje svojih dobrin in na drugi strani vse tiste, ki so doma. Aplikacija se imenuje Od doma, na voljo pa bo čez nekaj dni.

»Aplikacija omogoča postavitev virtualne stojnice z dobrinami. Recimo Lojze Kmet ponudi na svoji stojnici krompir in kruh. Doma v karanteni pa Lačni Franc išče, kako bi prišel do krompirja ali kruha. Enostavno. Naloži si aplikacijo na pametni telefon, izbere krompir ali kruh med danimi dobrinami in ‘ekola’. Ima vse ponudnike, ki nudijo omenjene dobrine, na ekrančku. Lačni Franc lahko še določi geografsko lokacijo iskanja od 0 do 100 km radija in tako najde najbližjega ponudnika. Mogoče je to njegov sosed?! Ponudniki tudi določijo prevzem dobrin. Ali je to dostava, prevzemno mestu ali po dogovoru.« je delovanje aplikacije na Facebooku razložil eden od njenih stvariteljev Denis Hauptman.

Poleg Hauptmana ekipo sestavljata Petra Marinko in Vasja Lebar. »14 dni nismo spali, da bi uresničili ta projekt in s tem prispevali nekaj pozitivnega v tem nehvaležnem času,« je še zapisal Hauptman.

Aplikacija Oddoma bo dosegljiva na Appstore in GooglePlay Store čez tri dni.

Savus

Foto: arhiv ekipe Oddoma