»Vse toplejši dnevi že nakazujejo na to, da pomlad počasi trka na vrata. In ker nam je vreme iz dneva v dan bolj naklonjeno je čas, da na plano pokukajo tudi e-kolesa Trajbi. Nova sezona Trajbi je tu,« sporočajo z Občine Trbovlje.

Kolesa so pregledali, servisirali in so tako pripravljena na novo sezono izposoje. Danes, v torek, 15. marca, so kolesa že pripravljena na kolesarskih postajah za izposojo. Z električnim kolesom Trajbi se lahko uporabniki popeljejo po opravkih ali pa kakšen krog ali dva čez mesto.

Uporabnikom so še vedno na voljo štiri lokacije, kjer si  bodo lahko izposodili električna kolesa (pri Zdravstvenem domu Trbovlje, Mestnem parku Trbovlje, Zavodu za mladino in šport Trbovlje in na železniški postaji Trbovlje). »S spodbujanjem trajnostne mobilnosti pa želimo nadaljevati tudi v prihodnje. Tako se bodo štirim nadstrešnicam za e-kolesa do jeseni pridružile še dodatne tri, ki bodo zgrajene v sklopu gradnje novih kolesarskih površin v mestu in bodo z več kot 6.400 metri neprekinjene kolesarske povezave povezale sever in jug mesta, od Gabrskega do železniške postaje,« sporočajo z Občine Trbovlje.

Za uporabo sistema je pred prvo uporabo potrebna osebna registracija v Zavodu za mladino in šport Trbovlje ali Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje. Delno registracijo lahko opravijo na terminalu ali preko mobilne aplikacije. Uporabniške podatke oziroma kartico pa uporabnik prevzame na izdajnem mestu, kjer tudi podpiše pogodbo in plača letno članarino v višini 10 evrov za tekoče leto ter varščino v višini 50 evrov, ki se v primeru povzročene škode na sistemu porabi za stroške popravila. Vsi, ki so se v sistem Trajbi včlanili v preteklem letu, morajo pred prvo uporabo poravnati le članarino v višini 10 evrov. To lahko storijo v Zavodu za mladino in šport Trbovlje ali v knjižnici. Več informacij jih čaka na spletni strani trajbi.si.

»Vse uporabnike prosimo, da sistem TRajBi uporabljajo skladno s splošnimi pravili in tako omogočajo, da bo sistem dosegel svoj namen. Ta pa je, da se bodo občani in obiskovalci Trbovelj lahko na okolju in zdravju prijazen način pripeljali iz ene točke mesta do druge,« še opozarjajo na Občini.

Savus

Foto: Občina Trbovlje