sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Tjaša Kajič nagrajena v projektu Stop obrekovanju

Projekt Stop obrekovanju od leta 2016 izvaja Izobraževalni center Eksena. Gre za neprofitni projekt, ki ga podpirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstvo za pravosodje.

V projektu so sodelovali tudi učenci Osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik. Na mednarodni dan strpnosti, 16. novembra lani, so pripravili delavnice na temo obrekovanja. Po delavnicah so se učenci posvetili ustvarjanju likovnih in literarnih del. Izbrane izdelke so poslali na natečaj. Natečajna komisija je odločila, da je v kategoriji izdelkov učencev od 5. do 9. razreda OŠ najboljši izdelek literarno delo Tjaše Kajič, učenke OŠ NHR Hrastnik. Tjaša je svoje delo ustvarila pod mentorstvom Tanje Kresnik. Koordinatorica projekta za hrastniško osnovno šolo je Ljudmila Gornik.

Podelitev priznanj in otvoritev osrednje nacionalne razstave izbranih izdelkov so pripravili 18. februarja letos v Hiši Evropske unije v Ljubljani. Tjaši je priznanje za prvo mesto predala varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, ki je častna pokroviteljica projekta.

»Na šoli smo zelo veseli njenega uspeha. S sodelovanjem na projektu pa bomo sodelovali tudi v naprej, saj se nam zdi pomembno spodbujati mlade k strpnosti in jih osveščati, kakšne hude posledice lahko povzroči obrekovanje,« je povedala ravnateljica OŠ NHR Hrastnik Marina Kmet.

Savus

Foto: arhiv OŠ NHR

Isti avtor