petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Tisoč pohodnikov na Kumu

Na praznični dan, 2. januar, so se po nekaj letih pohodniki spet odpravili na tradicionalni novoletni pohod na Kum. Letos so člani Planinskega društva Kum Trbovlje pripravili že 41. novoletni pohod. Na Kumu si je srečno novo leto voščilo skoraj tisoč pohodnikov.

“Po dveh letih, ko smo izvedbo novoletnega pohoda na Kum prilagajali omejitvenim ukrepom, je videti, da pohodniki novoletnega pohoda niso pozabili,” je bila po včerajšnjem pohodu zadovoljna predsednica Planinskega društva Kum Trbovlje Marjeta Bricl.

Ne prav prijazno vreme v dolini se je v zadnjih 300 višincev še poslabšalo. Zoprna megla, vlaga in oster veter so spremljali številne pohodnike na današnjem pohodu. Tudi tokrat so bili pohodniki na poti že zelo zarana, koča je bila vse do 13. ure nabito polna, zato je marsikdo iskal zavetrje zunaj. “Ocenjujemo, da je bilo danes na Kumu ne dosti manj od 1000 pohodnikov, kakih 400 pa svojo udeležbo tudi potrjuje. Pa te cifre niti niso tako važne, za nas je pomembno, da je 2. januar še vedno dan, ko gredo planinci na Kum.  In prihajali s z vseh koncev Slovenije,” je še povedala Marjeta Bricl.

Pohodniki so se tudi tokrat na pot odpravili iz Trbovelj, Hrastnika in dolenjske strani. Na vseh treh izhodiščih, v Trbovljah, Hrastniku in Videncah, so jih pozdravili člani PD Kum Trbovlje. Vsi so bili nagrajeni z lepim planinskim druženjem.

Doslej se je 41 pohodov udeležilo več kot 50.000 udeležencev. Na Kumu si stari planinski prijatelji zaželijo varne poti in srečo v mladem letu in srečno odmeva ob vsakem srečanju na poti in na vrhu.

MP

Foto: Marjeta Bricl


 

Previous article
Next article

Isti avtor