Pretekli teden so policisti imeli precej dela. Obravnavali so pet prometnih nesreč, trikrat so posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru in trikrat zaradi sporov. Ukvarjali so se s kar sedmimi tatvinami. Kradli so mobilnike, kolesa, registrske tablice, bančne kartice, denar, kovino … Ukvarjali so se z dvema alkoholiziranima voznikoma, tremi spori, dvema pogrešanima osebama, posredovali zaradi neurja, preiskovali pa so tudi zaradi groženj, nasilja v družini in goljufije. Občanka je v Trbovljah po spletu naročila drva, ki jih ni. Tisočaka, ki jih je odštela zanje pa tudi ne.


PP Hrastnik

V ponedeljek so policisti obravnavali spor med občani na Dolu pri Hrastniku.

Obvestili so jih o tatvini mobilnega telefona.

Obravnavali so tatvino kolesa iz kolesarnice na območju Hrastnika.

V torek so dvema občanoma zasegli snov, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo (konopljo rastlino in rjavo grudasto snov). Po analizi bodo nadaljevali z ustreznimi postopki.

Obveščeni so bili, da je na vozilo med vožnjo padla večja veja.

Na lokalni cesti iz smeri Radeč proti Podkumu so obravnavali prometno nesrečo s samoudeležbo motorista, ki se v nesreči ni poškodoval. Odstopili so od ogleda nesreče, saj je izpolnjeval pogoje za vožnjo.

Zvečer so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik traktorja trčil v stanovanjsko hišo. Voznik in vozilo sta izpolnjevala pogoje za udeležbo v cestnem prometu, udeleženca sta se o krivdi dogovorila sama, saj je nastala le manjša materialna škoda.

Pri kontroli prometa so ustavili voznika, preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.63 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V sredo so sprejeli prijavo poškodovanja osebnega vozila. Lastnika so oškodovali za okoli 450 evrov.

V četrtek so na območju Zagorja obravnavali spor med osebama, ki sta fizično obračunaval, poškodovano je bilo tudi vozilo.


PP Trbovlje

V ponedeljek so v nočnem času obravnavali pogrešano osebo. Starejša občanka je zaradi zdravstvenih težav odšla od doma in se ni vrnila. Po prejeti prijavi so skupaj z gasilci opravili iskalno akcijo. Občanko so našli nepoškodovano.

V nočnem času so pri redni kontroli prometa ustavili občana, ki je vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola (0,55 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog.

V torek so obravnavali prijavo groženj. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Sprejeli so zapisnik zaradi tatvine registrskih tablic vozila.

V sredo so policiste obvestili o kaznivem dejanju goljufije. Prijaviteljica je preko spleta naročila kurjavo, ki je ni prejela. Oškodovali so jo za nekaj več kot 1000 evrov.

V četrtek čez dan so obravnavali kršitev javnega reda in miru, občan se je pod vplivom alkohola nedostojno vedel. Ker je kljub pozivom, naj preneha, s kršitvijo nadaljeval, so ga pridržali in mu izdali plačilni nalog.

Zvečer so na območju Kisovca obravnavali kršitev javnega reda in miru, občan se je pod vplivom alkohola nedostojno vedel. Ker je kljub pozivom, da preneha, s kršitvijo nadaljeval, so ga pridržali in izdali plačilni nalog.

Ponoči so obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru, občan se je pod vplivom alkohola nedostojno vedel. Ker je kljub pozivom, da preneha, s kršitvijo nadaljeval, so ga pridržali in izdali plačilni nalog.

Ponoči so sprejeli prijavo o pogrešani osebi. Kljub iskanju je še niso našli. Policisti preverjajo vse okoliščine za izsleditev pogrešane osebe.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policisti obravnavali tatvino, ki jo še preiskujejo.

V torek so obravnavali prometno nesrečo na območju Zagorja ob Savi, povzročitelj je po trčenju pobegnil.

V sredo so policiste obvestili o močno vinjenem pešcu, ki je hodil po vozišču, oviral promet in s tem ogrožal cestni promet. Policisti so ga pospremili z vozišča in mu izdali plačilni nalog.

Ponoči so posredovali na območju Hrastnika zaradi sprožitve alarma v trgovini. Pri pregledu objekta skupaj z varnostno službo niso ugotovili znakov vloma.

V četrtek so obravnavali tatvino bančne kartice in gotovine iz vozila v Litiji.

V popoldanskem času so zaradi intenzivnih padavin večkrat intervenirali skupaj z gasilci in vzdrževalci cest zaradi podrtih dreves, kamenja na cesti in poplavljenega vozišča.

Obvestili so jih o nepravilno parkiranem vozilu, ki je oviralo vključitev drugega vozila v promet. Uporabniku vozila so izdali obvestilo o prekršku.


PP Litija

V ponedeljek so obravnavali vlom v osebno vozilo na Dobovici, iz katerega so ukradli gotovino in bančne kartice, s katerimi so poskušali opraviti dvige, vendar storilcem to ni uspelo.

Na Bregu pri Litiji so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom.

Obravnavali so spor med osebama v zasebnem prostoru.

V torek so obravnavali kaznivo dejanje s področja nasilja v družini, izrekli so prepoved približevanja oškodovanim osebam.

V sredo so obravnavali tatvino kovine iz podjetja. Nastalo je za okoli tisoč evrov materialne škode.

Obvestili so jih o poskusu vloma v skladišče v Litiji.

V četrtek so na cesti Moravče pri Gabrovki – Čatež obravnavali prometno nesrečo. Voznik traktorja je s priključkom trčil v nasproti vozeče vozilo. Voznik osebnega vozila se je pri tem lažje poškodoval. Traktoristu so izdali plačilni nalog.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekZloraba odvajal
Naslednji članekDanes dogaja