Današnja nedelja bo pa res mirna. Izkoristite sončne žarke podnevi, počijte glavo in telo. Včasih paše. Sicer pa si lahko zvečer privoščite dve filmski predstavi v Trbovljah. Naredite si dan.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si


Nedelja, 18. septembra 2022

Vreme

Danes bo povečini sončno, dopoldne ponekod še megleno. Popoldne se bo v severnih krajih oblačnost povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19 °C.

V noči na ponedeljek se bo prehodno pooblačilo, predvsem v vzhodni polovici Slovenije bo rahlo deževalo. V ponedeljek bo delno jasno, popoldne bodo še posamezne kratkotrajne plohe. V torek in sredo bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla.


Zapore cest

Na Trgu svobode v Trbovljah je promet do 26. oktobra urejen izmenično enosmerno zaradi izgradnje krožišča.

V Trbovljah na Vodenski cesti je oviran promet, občasno je urejen izmenično enosmerno zaradi obnove strehe in fasade na objektih do 31. oktobra 2022.

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet do 25. maja 2023 izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Dnevno sta med 8.30 in 13.10 možni do dve kratkotrajni, do 20 minutni popolni zapori.

Na cesti Izlake-Trojane pri Orehovici je do 20. decembra urejen izmenično enosmerni promet zaradi rekonstrukcije mostu čez Orehovico.

Na cesti Dol pri Hrastniku – Šmarjeta je promet do 30. oktobra urejen izmenično pod Marnim, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Na cesti Latkova vas-Trbovlje na odseku Knezdol – Gabrsko je do 23. septembra (dnevno med 7. in 19. uro) urejen izmenično enosmerni promet zaradi postavitev elementov za usmerjanje in zaščito motoristov.

Na lokalni cesti Hrastnik – Ojstro – Trbovlje velja na trboveljski strani delna zapora ceste zaradi izvedbe projekta Ureditev ceste Trbovlje – Hrastnik čez Ojstro.

Na javni poti do hiše Žagar v Trbovljah velja delna zapora javne poti zaradi izvedbe fasad, obnove dimnikov in strehe na nekaterih objektih na Vodenski cesti. Dela bodo zaključili v jesenskih mesecih.

Na lokalni cesti Urankar – Prečna (Jager) v občini Trbovlje potekajo do konca septembra delne in občasne popolne zapore.

Zaradi sanacije brežin po skalnem podoru je popolnoma zaprta lokalna cesta Podkraj-Radeče. V času izvajanja del bo vsako prehajanje mimo »skal« onemogočeno za vse udeležence v cestnem prometu, tudi za pešce in kolesarje. Zapora velja do predvidoma do 25. septembra 2022. Za lokalni promet je zagotovljen obvoz po lokalni cesti v Stušce.


Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode. Zaradi obilnih padavin je na območju vodovoda Čeče (naselji Čeče in Ostenk ter zaselek Ojstro v Čečah) v občini Trbovlje nujno prekuhavanje pitne vode. Obvestilo velja do preklica.


Električna energija

Danes bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije od 6. do 7. ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Izlake 2 (nadzorništvo Zagorje). V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije od 8. do 9. ure odjemalcem, ki so oskrbovali iz TP Farčnikova kolonija, izvod proti RTP Potoška vas, od 9. do 12. ure odjemalcem iz TP Prečna, izvod Prečna (nadzorništvo Zagorje), od 8. do 10. ure iz TP Litijska Dobrava, od 10. do 12. ure iz TP Litija Zdravstveni dom, od 12. do 14. ure iz TP Šmartno Ustje in do 8. do 11. ure iz TP Gradec (nadzorništvo Litija).

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.


Dogodki

Delavski dom Trbovlje – kino

Minioni: Grujev vzpon

ob 18. uri

Družinska animirana pustolovščina, režija Brad Ableson, Kyle Balda

Letošnje poletje se mala rumena bitja Minioni vračajo na velika platna! V osrčju sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ko so kraljevali resasti lasje in kavbojke na zvonec, v predmestju odrašča 12-letni Gru. Kot velik ljubitelj super zlobne super skupine, znane pod imenom Zlobnih 6, Gru kuje načrt, kako bi postal dovolj zloben, da bi se skupini lahko pridružil. Na srečo dobi podporo svojih zvestih privržencev, Minionov. Film je sinhroniziran v slovenščino.


Divjaki

ob 20. uri

Hrvaška akcijska komedija, izvirni naslov Divljaci (2022), režija: Dario Lonjak, scenarij Ivo Balenović, Velimir Grgić, Dario Lonjak, igrajo: Alen Liverić, Branko Janković, Borko Perić

Laguna Beach, prijetno obmorsko letovišče v okrožju Orange, je dom premožnih in razvajenih: mularije, ki ima preveč časa in denarja, ter odraslih, ki z lepotnimi operacijami ohranjajo mladosten videz. Zmerno podnebje skrbi, da kraj deluje ležerno in sproščeno. Domačinka O to dobro ve. O, s pravim imenom Ophelia, je svobodnega duha. Tako kot njena sostanovalca Ben in Chon. Skupaj tvorijo nenavadno trojico, ki jo povezujeta posel in nevsakdanja ljubezen.

Ben je miroljuben in radodaren botanik, ki bi rad rešil svet. Njegov najboljši prijatelj Chon, nekdanji tjulenj in plačanec, pa ni prepričan, da ga je vredno rešiti. Ben in Chon imata donosen posel, gojita namreč eno najboljših marihuan na trgu. Toda njuno trgovanje ne ostane dolgo skrito. Odličen izdelek in inovativen pristop vzbudita pozornost enega od mehiških kartelov, ki ga vodi neizprosna Elena “La Reina”. Pri tem ji pomagata okrutni Lado in brezvestni odvetnik Alex. Elena hoče stopiti v partnerstvo z Benom in Chonom. In La Reine nihče ne more zavrniti, ne da bi zato plačal. Toda kartel podcenjuje vez med tremi prijatelji. Začne se pretanjena, vendar surova bitka volje in značajev.


Alojz Deželak

Na današnji dan je leta 2005 v Ljubljani umrl manager, ki je povezal slovensko živilsko industrijo in več kot 20 let uspešno vodil ljubljansko Kolinsko Alojz Deželak. Rodil se je 6. marca leta 1942 v Trbovljah. Kljub temu, da je skoraj vse življenje živel v Ljubljani, ni nikoli pozabil na rojstno Trbovlje. Bil je ustanovitelj in prvi predsednik Društva Zasavcev, ki je povezovalo Zasavce, ki so živeli ali službovali izven meja Zasavja. Vse funkcije je opravljal do smrti, žal pa je društvo po njegovi smrti počasi ugasnilo.


Svetovni dnevi

Danes v koledarju ni zapisanih svetovnih dni.


Savus