Izlačan Tilen Zajc je pod vodstvom trenerja Srečka Rozmana v Turčiji dosegel še en izjemen uspeh. Na Evropskem prvenstvu je v dresu slovenske reprezentance osvojil naslov evropskega podprvaka.

V Turčiji v Antalyi  je od 12. do 19. novembra potekalo člansko WAKO Evropsko prvenstvo v kickboxingu. Naš odličen član Tilen Zajc je zastopal slovensko reprezentanco skupaj z reprezentančnim trenerjem Srečkom Rozmanom. Tilen je nastopil v kategoriji point fighting -79 kg in začel zelo suvereno, saj je borbo z Avstrijcem zmagal z razliko 10 točk, nato je premagal Poljaka. V finalu je žal izgubil z Madžarom in tako postal evropski podprvak.

Tilen je na svetovni lestvici po številu točk še vedno vodilni (kar v dveh kategorijah) in zaradi letošnjih uspehov in uspeha na tem Evropskem prvenstvu je dobil vstopnico za World Combat games 2023 v Savdski Arabiji. To čast dobi samo osem borcev iz celega sveta in eden med njimi je izlaški šampion.

V ponedeljek se bomo v kluba družili z našim junakom Tilnom in trenerjem Srečkom ter se zahvalili za odličen uspeh, v telovadnici OŠ Izlake.

Marjan Pograjc

Foto: PDK Izlake