Katera bo petdeseta ekipa, ki se bo prijavila na Zimski jamatlon 2022? 48 je že prijavljenih. In tudi 187 udeležencev, 98 žensk in 89 moških. Perkmandeljc si želi spoznati prav vse.

Doslej si je soboto, 3. decembra, na koledarju označilo že 187 udeležencev, ki so se prijavili v 48 ekipah. Prijavljenih je 98 jamatlonk in 89 jamatloncev. Poglejmo nekaj zadnjih prijavljenih ekip. Na Zimski jamatlon pridejo člani ekip: Doktorca, keramičar pa mnda knap (kje so se pa ti našli?), Tri krasne (itak), D si nouš kej naredu (no, da si res ne boš …), Bolj star, bolj nor (pa niso tako stari), Sinet (lepo, lepo), Lj tekači (tri ekipe, upamo, da ne bodo prehitri), Koline partija (morda prinesejo s sabo klobase 😊), Trbouski pleharji (upamo, da so flavtistke in klarinetist, bas bodo težko vlačili po jami) in Jamruci (no, tudi take rabimo, jih bomo že spravili v dobro voljo).

Prijavljeni jamatlonci prihajajo iz območja Zasavja (Hrastnik, Dol pri Hrastniku, Trbovlje, Dobovec, Zagorje, Izlake, Litija) in iz naslednjih krajev: Artiče, Bled, Borovnica, Buče, Gabrke, Grahovo pri Cerknici, Griže, Herinja vas, Jesenice, Kamnik, Koper, Kranj, Ilirska Bistrica, Laško, Laze, Laze v Tuhinju, Ljubljana, Loka pri Zidanem Mostu, Luče, Maribor, Medvode, Nova Gorica, Podčetrtek, Polzela, Ponikva, Preddvor, Slatina v Rožni dolini, Sovodenj, Stara Loka, Šempas, Šempeter, Verdun pri Uršnih selih, Vransko, Zdole, Zgornja Besnica, Zminec, Zreče, Žabnica.

Kim, Tania in Stephanie se bodo pripeljale na Jamatlon iz Proseka pri Trstu v Italiji. Iz ZDA pride Oceane, iz Francije Jeanne in Louis, iz Nemčije Lukas in Jakob, iz Španije pa Sergi, Fernando, Alexander, Javier in Irene. No, tam so doma, pridejo pa iz Ljubljane, kjer so na študentski izmenjavi.

Izkoristite priložnost in doživite enkratno adrenalinsko doživetje! Prvo soboto v decembru se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje.

Savus

Foto: Regina Jakšič