Termit velja za vodilnega proizvajalca izdelkov iz kremenovega peska, kamor sodi proizvodnja jeder za livarsko industrijo in izdelava pomožnih livarskih sredstev. Predsednik uprave družbe Anton Serianz je povedal, da je Termit lani prodal za 19,3 milijona evrov izdelkov, ustvaril pa 41.000 evrov dodane vrednosti na zaposlenega. Podjetje, ki že zdaj izvaža v večino evropskih držav, ima do leta 2022 smele načrte. Povečati želi prodajo in delež izvoza.

Lani junija so v Moravčah, kjer ima družba sedež, postavili okrog 4000 kvadratnih metrov veliko jedrarno. Ta se je zaradi bistveno povečanega povpraševanja izkazala za premajhno. Jedra namreč po izdelavi premažejo, sušijo, pakirajo in skladiščijo. Zaradi premalo prostora zdaj iščejo lokacijo za postavitev dodatne proizvodne hale. »Povsem po naključju sva prišla v stik z gospodom Švaganom,« je svetnikom povedal Serianz, »in se pogovarjala o možnostih naložbe v občini Zagorje.«

Kot je povedal župan Zagorja Matjaž Švagan, lahko občina ustvarja pogoje, zaradi katerih se bodo v Zagorju odpirala nova delovna mesta. Župan je povedal, da bi lahko v "zagorskem" Termitu službo dobilo okrog 60 ljudi. Župana je občinski svet soglasno podprl in ga pooblastil, da vodi vse potrebne aktivnosti glede pridobitve investicije v Zagorju.

ZT

Prejšnji članekRecitacije ob harmoniki
Naslednji članekInventura častniškega združenja