nedelja, 16 junija, 2024

Iz te kategorije

Šušteršič zlat

V šolskem letu 2019/20 so zaradi koronavirusa izpeljali manj različnih državnih tekmovanj kot v normalnih šolskih letih. Te dni objavljamo dobitnike priznanj na srednjih šolah po Zasavju. Včeraj smo objavili dobitnike priznanj iz GESŠ Trbovlje OŠ, danes iz STPŠ Trbovlje, jutri pridejo na vrsto dijakinje in dijaki Srednje šole Zagorje. »Šolsko leto 2019 / 20 se je izteklo malo drugače, kot smo ga bili navajeni. Kljub temu, da je veliko tekmovanj odpadlo zaradi korone, je naša bera uspehov kar precejšnja,« so zapisali v sporočilu, ko so poslali podatke o dobitnikih priznanj na STPŠ Trbovlje.

Priznanja v šolskem letu 2019/2020

Tekmovanje v informacijski pismenosti – Bober

zlato priznanje: Maj Šušteršič

bronasta priznanja: Ajdin Avdić, Matija Bregar, Jure Gozdnikar, Matej Laharnar, Luka Marinko, Nejc Mlinar, Nik Šerak, Luka Brodar, Aljaž Cerovšek, Jan Jeršin, Aljaž Kukovec, Eldin Lemezović, Tilen Medved, Janez Oberč Kralj, Stefan Todorović, Andraž Žnidar, Patrik Kolobarič, Florjan Ostrožnik, Aljaž Roglič


Državno programersko tekmovanje ACM

srebrni priznanji: Anja Laharnar, Timotej Robavs

bronasto priznanje: Klemen Šuštar


Cankarjevo priznanje iz slovenščine

srebrno priznanje: Nik Kostajnšek

bronasta priznanja: Hana Fele, Nika Bajda, Nik Kostajnšek


Šolsko tekmovanje Fizikalni čmrlj

Patrik Jurič, Urban Kotar


Mladi Genialci v Krškem

Matic Zamuda, Matej Strniša, Nik Vozelj, Marko Žužel


Creo natečaj za dijake in študente 2020

Matej Strniša, Tom Senčar


Projekt RaST – Izdelava AR-učnih gradiv

Matic Bernot, Luka Brodar, Jon Tavčar, Danijel Blagojević, Žan Juvan, Timotej Robavs, Klemen Šuštar


BCI in AR-tehnologija v sodelovanju z laboratorijem DDT RUK

Matic Bernot, Jon Tavčar


Erasmus+ (usposabljanje v tujini – Španija)

Matic Bernot,  Eldin Lemezović, Jon Tavčar, Klara Fajdiga, Nejc Žagar, Svit Rihter, Timotej Robavs, Klemen Šuštar, Tea Turnšek, Anže Vidmar


Na STPŠ Trbovlje je bilo  letos 42 odličnih dijakov. Na poklicni maturi je Tom Senčar dosegel vse točke in si nadel naziv diamantni maturant. Zlati maturanti so na maturi postali Jožef Ključevšek, Tilen Kralj, Matej Strniša, Matic Zamuda in Elvis Okić. Poleg teh so prejeli priznanja šole še dijaki: Žan Juvan, Timotej Robavs, Matej Strniša in Matic Zamuda. Učitelj Žiga Podplatnik pa je prejel priznanje za uspešno in predano delo.

V šolskem letu 2019/20 so prijavili še inovacije Zasavja, rezultate še čakajo. Sodelovali so  v projektu BCI-slikanje z mislimi in izdelali maketo električnega avtomobila z obogateno resničnostjo.

Op.: podatke so posredovali iz STPŠ Trbovlje.

Savus

Foto: MP

Isti avtor