ponedeljek, 22 julija, 2024

Iz te kategorije

Suha roba ostala v Dolanki

Liga NLB/20. krog:

RK Dol TKI Hrastnik – RD Riko Ribnica 27:26 (13:13)

Dvorana Dolanka – 2. marec 2019. Gledalcev 150. Sodnika Nahtigal, Kavalar

RK Dol TKI Hrastnik: Nunčič 11 obramb, Seme; Brilej 4, Klepej 11 (3), Ajdari 5 (1), Grušovnik, Pintar, Bauerheim 1, Gospodarič, Hribšek 2, Ramič 3, Ribič, Jakopič, Simončič 1, Cigler, Koprivc; Trener: Aleš Sirk.

RD Riko Ribnica: Glavan 3 obrambe, Klarič 3 obrambe; Strmljan 3, Horvat 1, Vujačić 5, Žagar 4, Knavs 5 (3), Ranisavljević, Pahulje, Lešek 2, Blaž Nosan 1, Pucelj 2, Tomšič, Mitja Nosan, Setnikar 1, Košmrlj 1; Trener: Siniša Markota.

7m: 4(4); 3(3)

Izključitve: 2 minuti; 8 minut

Dolski rokometaši so v 20. krogu Lige NLB v soboto dvorani Dolanka gostili trenutno drugo uvrščeno moštvo državnega prvenstva. Po slabi predstavi in visokem porazu v prejšnjem krogu v Mariboru so tokrat pred svojimi navijači pokazali vse svoje znanje in zmagovalni karakter. Od prve do zadnje minute so se odlično kosali s  favoriziranimi gosti, v zaključku tekme pa izkoristili svojo priložnost in popolnoma zasluženo zmagali.

Začetek tekme v dvorani Dolanka je postregel z izenačenim bojem, nato pa so si gostje v 22. minuti priigrali tri gole naskoka (10:7). A trdoživi dolski rokometaši so v petih minutah nadaljevanja izvedli bliskovit preobrat in z delnim izidom 4:0 povedli 11:10. V zadnji minuti prvega dela so imeli celo napad za 14:12, vendar je strel Luke Koprivca končal poleg vrat, gostje pa so v nasprotnem napadu preko Rista Vujačića še pred odhodom na odmor uspeli rezultat izenačiti na 13:13.

V drugem polčasu  je prvih deset minut dvoboja potekalo izenačeno, vse do rezultata 16:16, nakar so se Ribničani odlepili in v 41. minuti povedli 19:16.Vendar so Dolani s srčno in borbeno igro ta zaostanek v naslednjih minutah vztrajno manjšali. Z zadetkom najboljšega strelca na tekmi  Gregorja Klepeja  so v 48. minuti ujeli priključek, v 51. minuti pa po dolgem času spet povedli s 24:23.

Sledile so izjemno napete zadnje minute, v katerih ni manjkalo tudi napak na obeh straneh. V 57. minuti je domači vratar Klemen Nunčič svojim desetim obrambam dodal še bravurozno zadnjo, kasneje se je izkazala kot odločilna.  V naslednjem napadu pa je dolski kapetan Klepej s svojim 11 zadetkom zabil še zadnji žebelj v krsto ribniških rokometašev ter tako dve minuti pred koncem srečanja razrešil vse dvome o zmagovalcu.

V domači ekipi sta bila poleg Klepeja učinkovitejša od ostalih še Amal Ajdari s petimi in Klemen Brilej s  štirimi zadetki, medtem ko sta pri gostih  Uroš Knavs in Risto Vujačić dosegla vsak po pet zadetkov.

V naslednjem krogu Dolani odhajajo v goste k RK Gorenju, tekma pa bo med tednom –  v sredo v Rdeči dvorani v Velenju.

Zoran Zore

Foto: Jan Kraner

Isti avtor